Apple Kaarten biedt meer informatie over parkeerplaatsen

Erwin Vogelaar
27 juli 2016, 19:53
2 min leestijd
Apple Kaarten biedt meer informatie over parkeerplaatsen

Apple Kaarten gaat je beter helpen om een parkeerplaats te vinden. Dit doet Apple in samenwerking met Parkopedia.

Apple Kaarten parkeerplaatsen

In samenwerking met Parkopedia gaat Apple Kaarten vanaf nu meer informatie bieden over parkeerplaatsen. Parkopedia heeft informatie over maar liefst veertig miljoen verschillende plekken om een auto neer te zetten in 75 landen. Daar hoort ook de Benelux bij. Hoewel het aantal parkings dat daadwerkelijk Parkopedia-informatie bevat klein is, voegt de info wel veel toe. Zo kun je direct zien hoeveel plekken de parking heeft, maar helaas niet hoeveel plekken hiervan nog vrij zijn. Wel krijg je te zien wat de betaalmogelijkheden zijn, wat de doorrijhoogte is, of mensen met een beperking goed naar binnen kunnen en of er een lift aanwezig is.

apple kaarten parkeerplaatsen

Als Parkopedia-informatie is toegevoegd, staat dat duidelijk aangegeven bij de parking. Tevens staat er een knop bij naar de website of app van Parkopedia voor extra informatie. Hier zijn de prijzen, reviews van gebruikers en soms ook informatie over beschikbaarheid van vrije plekken te vinden. De data van Parkopedia is enkel te vinden door mensen die iOS 9 of de bèta van iOS 10 gebruiken. Voor iOS 10 maakt Apple tevens een functie waardoor je makkelijk je geparkeerde auto weer terug kunt vinden. Als je de nieuwe Apple Maps Parked Car notificatie opent, krijg je een kaart in beeld met daarop een icoontje van een auto. Dat is de plek waar je auto staat.

Niet Apple, maar Parkopedia zelf heeft deze samenwerking aangekondigd en de functie is direct te gebruiken in de app. Zoals gezegd is de Parkopedia-informatie maar bij enkele parkings in de Benelux te gebruiken, maar hopelijk wordt dit uitgebreid naar meer parkeerplekken. In Apple Kaarten wordt er ook informatie over parkings gegeven door onder andere Yelp. Door de databases van verschillende bedrijven te combineren hoopt Apple uiteraard steeds vollediger te zijn.

Bron: 9to5mac
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's