De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

YouTube voegt HDR-ondersteuning toe voor iPhone XS (Max)

Michel van 't Klaphek
26 september 2018, 19:26
1 min leestijd
YouTube voegt HDR-ondersteuning toe voor iPhone XS (Max)
YouTube

YouTube

Gratis

Reviewscore

8

De YouTube-app heeft er een fijne functie bijgekregen voor iPhone XS– en iPhone XS Max-bezitters. Voortaan kun je namelijk video’s in HDR afspelen, waardoor de beeldkwaliteit omhoog schiet.

Lees verder na de advertentie.

YouTube HDR iPhone XS-ondersteuning

Versie 13.27 van de YouTube-app voegt meer opties toe aan de videospeler. Tijdens het instellen van de beeldkwaliteit kom je voortaan een HDR-optie tegen, indien het filmpje dit natuurlijk ondersteunt. Tik hiervoor op de drie bolletjes rechtsboven in het filmpje en selecteer ‘Kwaliteit’. Wil je het testen? Dit filmpje beschikt zeker weten over HDR.

Je kunt HDR per video aanzetten, of de bovenste optie selecteren zodat de functie automatisch aangaat. De update rolt per direct uit en het kan ongeveer een week duren voor jouw toestel is bijgewerkt. De iPhone X kreeg eerder dit jaar al HDR-ondersteuning in de YouTube-app.

YouTube-HDR-iPhone-XS-Max

Dit kun je met HDR

HDR staat voor High Dynamic Range, oftewel een groot kleurenbereik. Het scherm is in staat om meer kleuren te onderscheiden, waardoor de beeldkwaliteit verbetert. Kleuren worden voller, objecten ogen ‘levendiger’ en vooral contrasten worden scherper.

Je kunt nog steeds niet in 4K-kwaliteit video’s kijken. Dit is jammer, omdat steeds meer YouTube-video’s in deze resolutie worden geschoten. Indien je zo’n filmpje aantikt wordt de kwaliteit automatisch naar beneden geschroefd.

Dit terwijl het oled-scherm van de iPhone XS (Max) deze resolutie zonder problemen aankan. Hetzelfde gaat op voor wanneer je 4K-filmpjes in de Safari-browser op je Mac bekijkt, of op de iPad Pro. Waarschijnlijk heeft het te maken met de techniek die Google, de eigenaar van YouTube, gebruikt.

Apple-apparaten kunnen namelijk niet overweg met de codec. Dit is een techniek om video’s te verpakken zodat ze minder groot worden. Dit scheelt bandbreedte, waardoor de video bijvoorbeeld minder lang hoeft te bufferen.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store
Bron afbeelding: Apple Insider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu