System and Security Info detecteert jailbreaks en gevaren op je iPhone

Lars Paijmans
11 mei 2016, 9:42
2 min leestijd
System and Security Info detecteert jailbreaks en gevaren op je iPhone

De veiligheid en privacy van je iPhone is in 2016 belangrijker geworden dan ooit. System and Security Info is de populairste app van het moment, en helpt een handje om te zien of je iPhone nog veilig is.

Lees verder na de advertentie.

System and Security Info checkt je iPhone

Beveiligingsonderzoeker Stefan Esser brengt zijn System and Security Info-app precies op het juiste moment uit. Apple is verwikkeld in een strijd met de FBI en ondertussen waarschuwt ceo Tim Cook dat onze privacy meer dan ooit in het nauw komt.

Hoog tijd dus voor een hulpmiddel waarmee je kunt controleren of je iPhone kwaadwillende software bevat, of dat het toestel ooit gejailbreaked is. Vooral dit laatste is een uitkomst voor mensen die een iPhone tweedehands willen kopen, en hierdoor aan kunnen tonen of het toestel nog veilig is of niet.

In System and Security Info kun je uitgebreide info over je iOS-apparaat opvragen, al is vooral de security detective de belangrijkste reden dat deze app in no time bovenin de hitlijsten van de App Store te vinden is.

In dit overzicht kun je alle processen zien die op dat moment op je iPhone draaien. Het jailbreak-onderdeel gebruik je om te zien of en welke jailbreak op het toestel staat. Door deze snelle check kun je bijvoorbeeld ontdekken of iemand stiekem malafide apps via een jailbreak geïnstalleerd heeft.

Kleine bugs aanwezig

Raak overigens niet direct in paniek als er in het Anomalie-overzicht van System and Security Info een rood bolletje verschijnt. Hoewel dit de plaats is waar opvallende en potentieel gevaarlijke software getoond wordt, zijn er nog een aantal bugs in de app aanwezig. Hierdoor wordt toegankelijkheidssoftware in sommige gevallen als gevaarlijk gezien, terwijl dit natuurlijk niet zo is. In een blogpost bevestigt Esser dat deze bugs via een update opgelost zullen worden.

System and Security Info is voor 0,99 euro te downloaden in de App Store. We raden het aan om dit zo snel mogelijk te doen als je interesse hebt in de app, want we vragen ons af of Apple deze app toestaat. Voor nu is het in ieder geval de populairste betaalde app in Nederland en de rest van de wereld.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu