‘FBI-methode voor iPhone-hack blijft niet lang geheim’

Rutger Otto
3 april 2016, 10:58
2 min leestijd
‘FBI-methode voor iPhone-hack blijft niet lang geheim’

Het is de FBI met wat hulp gelukt om een iPhone 5C te kraken, maar Apple is hard op zoek naar de opening in zijn toestellen om ervoor te zorgen dat straks niemand meer kan inbreken.

Lees verder na de advertentie.

FBI-methode

De methode die de FBI heeft gebruikt voor het openbreken van een vergrendelde iPhone 5C, zal niet lang een geheim blijven, zeggen Apple-medewerkers en experts van derde partijen. Dat schrijft Reuters.

Dat het de FBI is gelukt om de iPhone van de San Bernardino-terrorist te openen, betekent dat er ergens in de iPhone een gat te vinden is. Daarmee kan de telefoon worden opengemaakt en data opgehaald worden. En als dat bij één iPhone kan, dan kan dat ook bij andere iPhones. Het is voor Apple dus zaak om het lek te vinden, zodat het bedrijf die snel kan dichten.

FBI-directeur

Rechtszaak tegen Apple

Vorige week liet de FBI de rechtszaak tegen Apple vallen omdat het Amerikaanse overheidsorgaan al een manier had gevonden om in de iPhone te komen. Daarbij heeft het hulp gehad van een derde partij, het Israëlische Cellebrite wordt genoemd als het bedrijf dat de kraak deed. Maar er loopt nog een gelijksoortige zaak in New York. Daar probeert de FBI een iPhone van een drugsverdachte te openen, waar Apple eveneens niet bij wil helpen. De rechtbank oordeelde eerder al dat Apple dat ook niet hoeft. Als de FBI dezelfde techniek wil gebruiken, moet het zijn methode mogelijk bekend maken van de rechtbank.

Bekendmaking

Tegen Reuters zegt de FBI dat het de hacktool zou gebruiken ‘binnen de legale regels van ons beleid’. Volgens een senior engineer van Apple zal de methode binnenkort aan het licht komen: “Zwakheden van deze aard blijven meestal niet lang onopgemerkt. De meeste van dit soort zaken komen aan het licht.”

En als dat gebeurt, zal Apple waarschijnlijk snel een update uitbrengen waarmee het gat gedicht wordt. Naar verwachting zal Apple het zijn klanten laten weten wanneer het zover is en vangt het debat over privacy en beveiliging weer aan.

Lees meer over Apple

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu