Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Storyline: lees alleen tweets van boeiende gebruikers

Rutger Otto
22 juli 2015, 12:22
2 min leestijd
Storyline: lees alleen tweets van boeiende gebruikers
Storyline - Swipe tweets

Storyline - Swipe tweets

€ 3,99

Reviewscore

5

Storyline is een compleet nieuwe manier om Twitter te lezen. “Filter de ruis”, zeggen de makers, maar is dit wel de goede manier?

Lees verder na de advertentie.

Storyline

“Mensen gebruiken Twitter op verschillende manieren”, zegt Storyline-maker Mark Cubon. “Maar één ding is zeker: we volgen teveel mensen en we willen ze niet verwijderen omdat we bang zijn toch iets te missen.” Storyline moet uitkomst bieden voor als je bij wil blijven op Twitter, maar niet door honderden berichten heen wil scrollen.

Met Storyline draait alles nog meer om gebruikers. In de Twitter-app kun je natuurlijk doorklikken naar accounts, maar direct navigeren naar een persoon kan lastiger zijn. In Storyline worden de mensen die jij volgt getoond met het aantal tweets dat zij de afgelopen 24 uur hebben gepost.

storyline k

Alleen tweets van mensen die jij kiest

Je logt dus wel in met je Twitter-account. Vervolgens kun je op de accounts tikken die jij echt interessant vindt en de tweets lezen. Deze worden één voor één in full-screen getoond. Onder elke tweet vind je drie knoppen waarmee je een tweet als favoriet kunt bestempelen, kan antwoorden of kunt retweeten. Helemaal onderin tik je op de groene knop om naar de volgende tweet te gaan, maar je kunt ook gewoon swipen. Heb je alle tweets gehad, dan verdwijnt het account uit je beginscherm tot er een nieuwe tweet is. Op die manier werk je ze weg als in een mailbox.

De app staat net in de App Store en er zijn nog wel wat minpuntjes te noemen. Tijdens het testen crashte de app af en toe en ook links konden niet altijd geopend worden. Als je per ongeluk een tweet wegveegt, kun je hem niet meer terughalen.

Storyline mist zijn doel een beetje

Storyline is een alternatieve Twitter-app die oke werkt met een goed idee, maar het is de vraag of veel mensen de overstap van Twitter naar Storyline willen maken, zeker omdat je niet echt het gevoel hebt op Twitter te zijn. En daardoor voelt het toch alsof je dingen mist. Precies wat de app niet wil bereiken dus.

Storyline - Swipe tweets

Xpire, LLC

€ 3,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Storyline - Swipe tweets
Storyline - Swipe tweets
Storyline - Swipe tweets
Storyline - Swipe tweets
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu