Plex vernieuwd: 4 verbeteringen in de mediaspeler-app
Rutger Otto
Plex

Plex

Gratis

Onze score

9

Plex, de populaire mediaspeler voor iOS, heeft een update gekregen. Niet alleen is de app nu helemaal gratis, ook is hij in gebruik een stuk verbeterd. In dit artikel zetten we alles op een rijtje.

Plex update

Het is lang geleden dat Plex voor iOS een grote update gekregen heeft, maar inmiddels staat versie 4.0 live in de App Store. Daarmee is Plex van de grond af opnieuw gebouwd, waardoor de app volledig nieuw aanvoelt. Daarmee wordt de mediaserver flink beter van.

1. Plex is nu gratis

Voorheen kostte Plex voor iOS 4,99 euro als eenmalige aankoop (om daarna te kunnen uitbreiden met een abonnement voor meer functionaliteit). Nu is de app an sich helemaal gratis. Als gebruiker heb je dan niet toegang tot alle functies, zo kun je alleen video’s afspelen die op je iPhone staan. Upgraden naar volledige toegang is via een in-app aankoop (nog steeds 4,99 euro) te doen.

2. Nieuw design en Rotten Tomatoes

Films worden nu handig voorgesorteerd

Het nieuwe Plex ziet er schitterend uit. De donkere kleuren zijn gehandhaafd, maar knoppen en interface hebben een makeover gehad. Zo ligt het design meer in lijn met de web-app die je op de Mac kunt installeren. Handig is ook dat jouw video’s nu worden gecategoriseerd, bijvoorbeeld op ‘Onlangs uitgebrachte films’ of ‘Films met bepaalde acteur’. Daarnaast kun je bij films nu de score van Rotten Tomatoes zien en is er een ‘Verwant’-knop waarmee je films kunt zien die je in dezelfde categorie liggen.

3. Hoofdstukken selecteren

Heb je een video die is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, dan kun je daar nu doorheen bladeren met een speciale knop, die je tijdens het afspelen rechtsonder in beeld vindt. Heeft je bestand geen verschillende hoofdstukken, dan kun je de mogelijkheid daarvoor vaak los downloaden van de website ChapterDb.

4. Sneller dan voorheen

Een andere verbetering is dat Plex veel sneller moet werken. Vooral de synchronisatie tussen mobiel en je mediaserver op de Mac of NAS-schijf moet vlotter verlopen. Daarmee stream je video’s beter naar je iPhone of iPad. Ook is de synchronisatie stabieler en betrouwbaarder, waardoor hij minder moet haperen.

Plex downloaden

Met de nieuwe update is Plex weer helemaal bij en blijkt het eens te meer de beste mediaspeler voor iOS. De installatie van de app kost je 45MB aan vrije opslagruimte en iOS 8.1 of nieuwer. Handig is dat Plex ook werkt met Chromecast, zodat je content gemakkelijk naar je tv stuurt zonder dat er kabels aan te pas komen.

Plex

Plex Inc.

9 (99 reviews)
Gratis via App Store

Plex
Plex
Plex
Plex
Plex
Plex
Plex

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.