De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Eindelijk: NPO Start brengt de Publieke Omroep naar de Apple TV

Lars Paijmans
26 juni 2018, 15:00
2 min leestijd
Eindelijk: NPO Start brengt de Publieke Omroep naar de Apple TV
NPO

NPO

Gratis

Reviewscore

7

We hebben er lang op moeten wachten, maar de officiële Apple TV-app van de NPO is vanaf nu te downloaden voor de Apple TV. Dit kun je met de applicatie.

NPO Apple TV-app nu beschikbaar

Met de NPO Start-app is het voortaan gemakkelijk om programma’s van de Publieke Omroep terug te kijken op je Apple TV. De app is een verlengstuk van de NPO Start-app, die al langer op de iPhone en iPad beschikbaar is.

Daarmee kon je natuurlijk al een programma op je iPhone opstarten en met AirPlay naar je Apple TV streamen, maar een volwaardige tvOS-app is een stuk gemakkelijker. Ook kun je een programma dat je kijkt op je iPhone in een handomdraai verder kijken op de Apple TV.

NPO Apple TV-app

De tvOS-app van de NPO doet verder precies wat je ervan verwacht: op een overzichtelijke manier toegang geven tot het aanbod van de Publieke Omroep. Zo kijk je er series als The Bridge, maar ook documentaires en populaire programma’s als Ik Vertrek. Live kijken is er ook bij, maar alleen voor de drie tv-zenders van de NPO. In de app is bovendien een handige tv-gids ingebouwd die naadloos aansluit op de rest van de app. Daardoor heb je dankzij de NPO Apple TV-app alles bij elkaar zitten in een app, en dat is handig.

NPO Start

Gratis te gebruiken, maar niet volledig

De NPO Apple TV-app is gratis te downloaden, maar als je er alles uit wil halen, heb je een abonnement van 2,95 euro per maand nodig. Zo kunnen gratis gebruikers niet het volledige aanbod bekijken en is de beeldkwaliteit standaard matig. Alleen abonnees krijgen toegang tot alles wat de Publieke Omroep te bieden heeft, kan deze programma’s ook in hd bekijken en sommige shows alvast zien voordat ze op tv worden uitgezonden.

Dat maakt NPO Start vooral een uitkomst voor mensen die geen live tv willen kijken. Live tv is namelijk altijd in standaard kwaliteit, ook als je een maandabonnement hebt op NPO Start Plus. De app is per direct beschikbaar voor de Apple TV 4 en Apple TV 4K.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu