Facebook lanceert gloednieuwe Facebook Video-app voor Apple TV

Lars Paijmans
1 maart 2017, 9:19
1 min leestijd
Facebook lanceert gloednieuwe Facebook Video-app voor Apple TV
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

7

Facebook-video’s op je tv bekijken, is er een stuk gemakkelijker op geworden voor Apple TV-eigenaren. Met de Facebook Apple TV-app brengt het sociale netwerk haar eerst tvOS-app uit.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Apple TV-app nu beschikbaar

Een paar weken geleden kondigde Facebook al de plannen aan voor de Apple TV-app. De dienst is alleen beschikbaar voor de vierde generatie Apple TV en focust zich volledig op video-content. Je kunt dus niet door je volledige tijdlijn scrollen zoals je dat met de iOS-app doet.

Facebook Apple TV-app

Zodra je de app opstart, schotelt de Facebook Apple TV-app je verschillende filmpjes voor. Deze kunnen afkomstig zijn van je vrienden, pagina’s die je volgt of live-uitzendingen die op dat moment veel bekeken worden.

Hoe vaker je video’s op Facebook bekijkt, hoe beter het algoritme afgesteld wordt op jouw smaak. Zo krijg je als het goed is dus steeds meer video’s te zien die je ook echt wilt bekijken. De app is vanaf vandaag gratis te downloaden via de tvOS App Store op de Apple TV. Het design doet denken aan dat van YouTube, waarbij je door grote vierkante vlakken scroll met de Siri Remote.

Een aanloop naar Facebooks tv-dienst?

Hoewel de Facebook Apple TV-app nu nog relatief beperkt is, kan dit in de toekomst veranderen. Facebook zou achter de schermen bezig zijn met het opzetten van een eigen tv-dienst, bijvoorbeeld door live sportwedstrijden uit te zenden. Vooralsnog zijn deze vooral gericht op de Verenigde Staten. Ook YouTube lanceert vandaag haar eigen tv-dienst die ook vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is.

Facebook

Facebook, Inc.

Gratis via App Store
Categorie: Apps algemeen
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen