HomeScan: handige app spoort slecht-reagerende HomeKit-apparaten op

Lars Paijmans
22 mei 2018, 13:07
2 min leestijd
HomeScan: handige app spoort slecht-reagerende HomeKit-apparaten op
HomeScan for HomeKit

HomeScan for HomeKit

€ 0,99

Reviewscore

8

HomeKit maakt simpele huisapparaten slimmer, maar daarvoor moet er wel een goede verbinding zijn met het internet. Met de nieuwe app HomeScan spoor je gemakkelijk HomeKit verbindingsproblemen op.

Lees verder na de advertentie.

HomeScan maakt signaalsterkte zichtbaar

Van slimme lampen tot deursloten en rolgordijnen: langzaam maar zeker komen we het HomeKit-platform van Apple steeds vaker tegen in en rond het huis. Heel handig natuurlijk, want hiermee kun je al die apparatuur centraal bedienen vanaf je iPhone of iPad.

Als een lamp of thermostaat echter niet goed werkt, kan het lastig zijn om de oorzaak van het probleem te achterhalen. In veel gevallen zijn verbindingsproblemen de boosdoener, al was dit tot vandaag lastig om vast te stellen. HomeScan for HomeKit komt dan ook als geroepen.

HomeScan for HomeKit

Deze simpele app heeft een duidelijk doel: jou helpen om al je HomeKit-apparatuur weer goed te laten werken. Zodra je de app opstart verschijnt er een lijst met al je bluetooth HomeKit-apparatuur. Al je bluetooth-apparaten staan in deze lijst vermeld. Mocht een HomeKit-apparaat niet herkend worden, dan kun je deze alsnog handmatig toevoegen door hem in de Bluetooth-lijst op te zoeken.

Zodra je lijst compleet is, kun je een rondje gaan lopen door het huis met de app actief op je iPhone, iPad of Apple Watch. Terwijl je dichter bij je HomeKit-spullen komt, zie je een getal op je scherm stijgen en dalen. Dit cijfer begint bij nul en laat vervolgens de signaalsterkte zien als je van je HomeKit-hub (zoals een Apple TV of HomePod) naar een accessoire loopt. Voor het gemak kan HomeScan ook het getal voorlezen, zodat je ongestoord door je huis kunt wandelen op zoek naar de beste plekken.

Zo kun je HomeScan aflezen

Hoe dichterbij je apparaat bij 0 komt, hoe beter. In de regel kun je zeggen dat een getal tussen de 0 en -60 een goed signaal is, tussen de -61 en -70 middelmatig en tussen de -71 en -90 slecht. Bereikt een accessoire een getal lager dan -90, dan loopt hij gegarandeerd tegen verbindingsproblemen aan.

Kom je erachter dat een apparaat slecht bereik heeft, dan kun je de app ook weer gebruiken om een locatie te vinden met een beter signaal. Voor één euro is HomeScan een aanrader voor iedereen met meerdere HomeKit-producten in huis. Door het simpele design ben je in een paar minuten op de hoogte van mogelijke problemen, wat waarschijnlijk resulteert in een slim huis dat net iets beter naar je luistert.

HomeScan for HomeKit

Pearce Media Limited

€ 0,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu