Eindelijk: Siri ondersteunt nu Google Maps en Waze in iOS 13 en CarPlay
Lars Paymans
Google Maps

Google Maps

Gratis

Goed nieuws voor iedereen die Apple Maps niet gebruikt om te navigeren. Voortaan hebben zowel Waze als Google Maps eindelijk ondersteuning voor Siri. Zo kun je de assistent gebruiken als je persoonlijke reishulp.

Eindelijk ondersteunt Google Maps Siri

Nu iOS 13 officieel beschikbaar is, laten Waze en Google Maps er geen gras over groeien om de nieuwe mogelijkheden te benutten. Zodra je de update op je iPhone geïnstalleerd hebt en de meest recente versie van de twee navigatie-apps geïnstalleerd hebt kun je Siri voortaan gebruiken.

Google Maps snelheidslimiet

Hierdoor kun je nu bijvoorbeeld zeggen ‘Hé Siri, navigeer naar het station met Google Maps’ waarna de assistent Google Maps opent en de juiste route klaarstaat. Ook fijn: dit geldt ook voor CarPlay, zodat je nu handsfree tijdens het rijden je route kunt wijzigen met een stemopdracht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het is hierbij wel belangrijk dat je specifiek noemt dat je Google Maps of Waze wil gebruiken, als je dat niet doet gebruikt Siri standaard Apple Maps. Helaas is het niet mogelijk om zelf een standaard navigatie-app voor Siri te selecteren.

Siri opent langzaam zijn deuren

Langzaam maar zeker geeft Apple ontwikkelaars steeds meer vrijheid om Siri te benutten. Zo gaan er ook geruchten dat Spotify werkt aan Siri-ondersteuning, zodat je aan de assistent kunt vragen om een nummer of afspeellijst op te zetten, net zoals dat nu al kan met Apple Music. Of en wanneer deze update beschikbaar komt is niet duidelijk, maar als Google Maps het kan lijkt het niet onmogelijk dat Spotify ook spoedig aan de beurt is.

iOS 13 is sinds gisteravond beschikbaar voor alle ondersteunende toestellen. Naast nieuwe Siri-functies introduceert de update onder meer een donkere modus, een vernieuwde Herinneringen-app, Apple Arcade en nog veel meer. Lees onze iOS 13 review en bekijk de video om meer te weten te komen over alles wat er nieuw is.

Waze navigatie & Live verkeer

Waze Inc.

9,2 (6484 reviews)
Gratis via App Store

Google Maps

Google LLC

9 (127119 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.