De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iOS 13: dit is er allemaal nieuw in de Gezondheid-app

Dilara Isik
7 oktober 2019, 16:58
3 min leestijd
iOS 13: dit is er allemaal nieuw in de Gezondheid-app

Met de komst van iOS 13 zijn veel ingebouwde apps verbeterd. Ook de Gezondheid-app heeft een aantal handige, nieuwe features. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees verder na de advertentie.

1. Twee tabbladen

iOS 13 heeft de Gezondheid-app in een heel nieuw jasje gestoken. Voorheen had de Gezondheid-app onderin het scherm vier tabbladen: “Vandaag”, “Gegevens”, “Bronnen” en “Medische ID”. Nu zijn dat er nog maar twee: “Overzicht” en “Ontdek”.

2. Overzicht

In “Overzicht” zie je al je gemeten activiteit, van zowel je iPhone als andere apps en apparaten. Dit varieert natuurlijk afhankelijk van welke gezondheidsgadgets je nog meer gebruikt. Allerlei andere apps die gelinkt kunnen worden met de Gezondheid-app komen terecht in het overzicht.

Je kunt zelf instellen wat je precies in het overzicht wil zien. Om het te wijzigen, klik je rechtsboven in het scherm op ‘Wijzig’. Vervolgens klik je de sterretjes aan van de apps die je in het overzicht wil zien.

Ook staan er “Hoogtepunten” in het overzicht, waar je interessante info ziet, zoals hoeveel je gemiddeld hebt getraind deze week, je hartslag, gemiddeld aantal stappen per dag, enzovoort. Hier kun je ook doorklikken om meer informatie te zien.

3. Haal meer uit je gezondheid

Als je naar beneden scrolt zie je ook “Haal meer uit je gezondheid”, waar je verschillende andere gezondheid-gerelateerde opties vindt. Zo kun je bijvoorbeeld inzicht krijgen in de gezondheid van je gehoor en lezen hoe je beter voor je gehoor zorgt. Ook staan er verschillende apps die te maken hebben met je gezondheid die je kunt downloaden.

4. Ontdek

In “Ontdek” kun je de verschillende subcategorieën aanklikken, zoals “Activiteit”, “Ademhaling”, “Lichaamsmetingen” enzovoort. Met de zoekfunctie kun je ook een specifieke subcategorie intypen. Zo vindt je snel wat je zoekt.

Gezondheidscategorieën worden nu niet meer op datum gesorteerd zoals bij iOS 12 Het is wel nog steeds gesorteerd op een dag, week, maand of jaar, maar het ziet er anders uit als je op een categorie zoals ‘Stappen’ klikt. De Gezondheid-app geeft nu ook per categorie handige overzichten.

5. Profiel

Als je op je foto rechtsboven in het scherm tikt, kun je je gezondheidsprofiel en je Medische ID inzien. Bij iOS 12 stond dit onderaan in een tabje, maar nu kun je dit dus in je profiel terugvinden. Als je huisarts dit ondersteunt, kun je hier ook je medisch dossier inzien.

6. Menstruatiecyclus

Goed nieuws voor vrouwen: in de nieuwe Gezondheid-app zit ook een categorie om je menstruatiecyclus bij te houden. Je kunt zowel je menstruatie als je vruchtbaarheid volgen. Door dit bij te houden, voorspelt de app automatisch wanneer je volgende menstruatie is. Ook kun je verschillende symptomen wat betreft menstruatie en vruchtbaarheid aangeven. Op die manier kun je grote verschillen snel zien.

7. Gehoor

Als je EarPods, Powerbeats Pro, AirPods of een Apple Watch gebruikt, kun je deze ook linken met de Gezondheid-app. Hierdoor volgt de app hoe hard je geluid staat. Je kunt ervoor kiezen om een melding te krijgen als je geluid zo hard staat dat het schadelijk kan zijn voor je oren.

Dit werkt zowel voor je AirPods als wanneer je bij een concert bent en het geluid te hard staat. De app laat met een gemiddelde zien hoe hoog het volume van je omgevingsgeluid is.

8. Andere gegevens

Onder andere gegevens kun je ook nog van alles volgen. Als je bijvoorbeeld een tandenborstel met bluetooth hebt, zie je in de app hoeveel en hoelang je je tanden hebt gepoetst. Ook kun je bijvoorbeeld je alcoholinname checken en als je astma hebt, kun je je inhalergebruik controleren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu