Apple maakt Siri Shortcuts nuttiger met ondersteuning voor Notities en meer

Florence Peeters
27 maart 2019, 15:08
2 min leestijd
Apple maakt Siri Shortcuts nuttiger met ondersteuning voor Notities en meer
Opdrachten

Opdrachten

Gratis

Apples eigen Opdrachten-app heeft een rijtje nieuwe en uitgebreide shortcuts die je kunt instellen. Met de app kun je nu nog meer Siri Shortcuts maken.

Lees verder na de advertentie.

Opdrachten-app update: aanbod is uitgebreid

Met iOS 12 voegde Apple een nieuwe dimensie toe aan zijn spraakassistent: Siri Shortcuts. Deze opdrachten maken Siri een stuk slimmer en handiger, al moet je daar zelf wel iets voor doen. Met de app Opdrachten kun je talloze reeksen aan acties instellen. Deze bestuur je vervolgens met Siri door zinnen of actiewoorden die je zelf verzint.

Zo’n opdracht kun je helemaal zelf bouwen, maar de app biedt ook een uitgebreid aanbod van kant en klare shortcuts in het Galerie-tabblad. In beide gevallen kun je voortaan rekenen op nog meer mogelijkheden.

siri shortcuts voorbeelden

Notities-ondersteuning

Zo is er ondersteuning voor de Notitie-app toegevoegd. Nu kun je taken als ‘Maak notitie aan’, ‘Voeg toe aan notitie’, ‘Zoek notities’ en ‘Toon notitie’ toevoegen aan een opdracht. Ook kun je snel bedragen of telefoonnummers uit een tekst halen dankzij de nieuwe taak ‘Haal getallen op uit invoer’. Deze haalt nummers op uit de tekst die je selecteert.

Verder kun je shortcuts die je vertellen hoelang je onderweg bent of hoelaat je moet vertrekken om op tijd te zijn uitgebreider instellen. De taak ‘Haal reistijd op’ geeft voortaan namelijk meer details. Dan weet je ook meteen de naam de van route, de aankomsttijd en de afstand.

Tot slot heeft Apple nog een hele kleine maar handige verbetering toegevoegd die het navigeren door je Bibliotheek makkelijk moet maken. Als je op het Bibliotheek-tabblad tikt, scroll je automatisch naar het einde van je lijst met opdrachten. Zo hoef je niet steeds te scrollen om bij een shortcut te komen.

Zelf Siri Shortcuts bouwen

Opdrachten is een ogenschijnlijk simpele app, maar geeft je eindeloos veel mogelijkheden om Siri slim in te zetten. Door een lijstje aan taken via een spraakopdracht aan Siri te koppelen, kun je razendsnel een route naar huis krijgen, het laatste nieuws krijgen of horen hoe laat je naar je volgende afspraak moet vertrekken.

Deze shortcuts kun je gemakkelijk zelf bouwen, of bekijk onze voorbeelden. Siri Shortcuts worden ook ondersteund door een groeiend aantal apps. Check met welke apps je Siri Shortcuts onder meer kan gebruiken.

Opdrachten

Apple

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu