Zo verandert het kijken naar video’s in de Facebook-app

Erwin Vogelaar
14 februari 2017, 20:35
2 min leestijd
Zo verandert het kijken naar video’s in de Facebook-app
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

7,5

Facebook test al een tijdje enkele functies uit voor het kijken naar video’s in de app. Nu rollen er enkele van deze nieuwe Facebook videofuncties breed uit naar alle gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Facebook video

Facebook rolt enkele updates uit voor de manier waarop je video’s kijkt op Facebook via de app. Enkele van deze functies zul je wellicht al kennen, omdat Facebook ze uitgebreid getest heeft. Nu zullen alle gebruikers er gebruik van kunnen maken. Alleen zal niet iedereen er vrolijk van worden.

facebook video

Eerst het slechte nieuws: als je scrolt door Facebook zal de app automatisch het geluid van de video’s gaan afspelen. Dit geluid wordt er niet direct in gegooid, maar komt zachtjes op vervaagt ook weer langzaam. Facebook stelt goede feedback gekregen te hebben op deze functie tijdens het testen. Gelukkig krijg je ook een mogelijkheid om het geluid uit te zetten. Zowel door je toestel op stil te zetten als door in de instellingen van de app dit automatische geluid volledig uit te schakelen. Vervolgens moet je tikken op de video om het geluid te horen.

Beter nieuws is dat verticale video’s beter te bekijken zijn. Zodra er een verticale video in beeld komt, zal deze het volledige scherm in beslag nemen. Zodra je verder scrolt, krijgt de video weer zijn oude formaat terug. De laatste nieuwe functie is dat je de mogelijkheid krijgt om een video te minimaliseren en vervolgens door te scrollen. De video blijft dan in een hoek van je scherm afspelen terwijl je gewoon verder leest.

Facebook downloaden

De nieuwe functies worden nu uitgerold naar de Facebook-app. Zorg er dus voor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan. Dit doe je door op onderstaande link te klikken. Voor het gebruik van de Facebook-app heb je 311MB vrije ruimte nodig. Ook moet je minimaal iOS 8.0 draaien.

Facebook

Facebook, Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen