iOS 11 officieel beschikbaar: zo download en installeer je de update

Rutger Otto
19 september 2017, 19:00
2 min leestijd
Breaking
iOS 11 officieel beschikbaar: zo download en installeer je de update

Apple heeft iOS 11 dinsdagavond officieel beschikbaar gesteld. In dit artikel lees je welke toestellen iOS 11 ondersteunen en wat de belangrijkste functies zijn.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 beschikbaar

Na drie maanden in bèta is iOS 11 eindelijk beschikbaar voor alle gebruikers. De nieuwe iPhone 8 (Plus) en iPhone X zullen straks uit de doos met dit nieuwe besturingssysteem werken, maar de huidige toestellen moet je handmatig updaten.

Deze apparaten zijn geschikt voor iOS 11:

  • iPhone 5S/SE/6/6 Plus/6S/6S Plus/7/7 Plus
  • iPad Air/Air 2/Pro/iPad (2017)
  • iPad mini 2/3/4
  • iPod touch 6e generatie

Heb je oudere apparaten, dan wordt iOS 11 daarop niet meer door Apple ondersteund. In dit geval vallen de iPhone 5, 5C en iPad 4 buiten de boot. Naast iOS 11 zijn ook tvOS 11 voor de Apple TV en watchOS 4 voor de Apple Watch beschikbaar.

iOS 11 beschikbaar release

iOS 11 downloaden en installeren

Heb je een geschikt toestel, dan kun je iOS 11 heel simpel gratis downloaden. Vergeet vooraf voor de zekerheid geen backup te maken. Begin je aan de download en installatie, zorg dan dat het apparaat minimaal 50 procent is opgeladen en dat hij met wifi is verbonden. Beter nog is om het toestel tijdens de installatie aan een stroombron te koppelen.

Via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ kun je het nieuwe besturingssysteem downloaden. Het apparaat gaat vanzelf op zoek naar een update. Nadat de nieuwe versie is gevonden, kun je hem direct downloaden en installeren via de instructies op het scherm.

Kom je opslagruimte te kort op het toestel, dan kun je proberen om iOS 11 via de laatste versie van iTunes op de Mac of pc te installeren. Het installatiepakket is dan vaak iets kleiner. Een andere optie is om (tijdelijk) apps te verwijderen om ruimte vrij te maken.

Let op: Heb je de publieke of ontwikkelaarsbèta van iOS 11 gebruikt en draai je de Golden Master? Dan hoef je niets te doen. De Golden Master is namelijk identiek aan de publieke release van iOS 11. Er verschijnt in dat geval geen nieuwe update in de Instellingen-app.

Verbeteringen in iOS 11

iOS 11 is de nieuwste grote update voor het mobiele besturingssysteem van Apple. De software biedt onder meer een vernieuwd bedieningspaneel en een verbeterde versie van Siri. Daarnaast krijgt de App Store een heel nieuw ontwerp, introduceert Apple zijn augmentedreality-platform ARKit en krijgt de iPad nieuwe functies als Drag & Drop.

Apple slaagt er met iOS 11 in om de software van de iPhone en iPad klaar te maken voor een toekomst waarin alles draadloos gaat en de homeknop tot het verleden behoort. Hierdoor ontstaat meer dan ooit een systeem dat onlosmakelijk verbonden is met het succes van Apples producten. Zonder iOS geen iPhone en iPad, en met iOS 11 verzekert Apple zich dat de software zich weer een jaar lang met de beste kan meten en daar op veel vlakken zelfs bovenuit stijgt.

Lees verder in de volledige iOS 11 review

Het laatste nieuws over iOS 11

Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen