Video: Het scherm van de Apple Watch Sport ondergaat krastest

Rutger Otto
22 april 2015, 12:33
2 min leestijd

De Apple Watch Sport heeft een ander soort scherm dan de stalen Apple Watch en de gouden Edition. Maar hoe sterk is het materiaal? Dat zie je in de video.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch krastest

De Apple Watch en Watch Edition werden eerder deze maand aan een test onderworpen, maar hoe krasbestendig de Sport-versie is, werd in die video niet getest. Een filmpje van YouTuber Unbox Therapy brengt meer duidelijkheid.

Het glas van de goedkoopste Apple Watch bestaat niet uit saffier, zoals de duurdere versies, maar van Ion-X glas. Da’s een speciaal soort glas van Apple dat minder sterk is dan saffier, maar toch behoorlijk robuust moet zijn.

apple watch voorverkoop

Verschillende testen

De video van Unbox Therapy bewijst dat dat zo is. De maker heeft twee schermen (38mm en 42mm) die overigens niet aan een Apple Watch vastzitten, maar die uit het productieproces komen. De schermen worden in de video flink toegetakeld met sleutels, een mes, staalwol (een bosje fijn staaldraag) en schuurpapier.

De eerste drie testen doorstaat het Ion-X scherm van de Apple Watch Sport prima. Alleen schuurpapier zorgt voor flink wat krassen op het scherm. Het betekent in elk geval dat, mocht je jouw Apple Watch in je broekzak doen, hij bestand is tegen krassen van sleutels. Een stuk schuurpapier komt waarschijnlijk niet in de buurt van de Watch.

Sterk genoeg

apple watch krastest

De Apple Watch Sport is niet zo sterk als saffier, maar zal niet snel krassen oplopen. Het scherm is overigens niet het enige verschil tussen de Apple Watch Sport en duurdere modellen. Zo is de behuizing anders: aluminium voor de Sport en staal voor de Watch. Afgezien daarvan is de Apple Watch in alle modellen even krachtig en draait het dezelfde software.

De Apple Watch is nog niet in Nederland te koop, maar wil je toch een Apple Watch kopen, dan kun je terecht in landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland. Hou dan wel rekening met een lange levertijd.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu