Video: Ontwikkelaar toont werkende webbrowser op Apple Watch

Rutger Otto
11 mei 2015, 10:36
2 min leestijd

Internetten op het kleine scherm van de Apple Watch. Met een beetje rommelen in de software is het mogelijk, maar echt praktisch ziet het er niet uit.

Lees verder na de advertentie.

Webbrowser op Apple Watch

In een video is te zien hoe ontwikkelaar en jailbreaker Comex met succes een webbrowser op Watch OS draait. Dat is met een hack gelukt. Comex heeft het voor elkaar gekregen om de homepage van Google op het kleine schermpje te renderen, terwijl er vanuit Apple geen ondersteuning voor Safari of een andere browser voor de Apple Watch is.

Het filmpje maakt overigens vrij duidelijk waarom dat zo is. Hoewel de pagina van Google inderdaad werkend is op de smartwatch, is het navigeren nogal onpraktisch op zo’n klein scherm. Zelfs als het een simpele website is, zoals de voorpagina van Google.

Wat de video ook aantoont is dat de Apple Watch op een andere code dan die van Apple kan draaien. Dat kan uiteindelijk leiden tot een jailbreak van de Apple Watch, waarover Comex zelf overigens niets zegt. De ontwikkelaar toont naast het filmpje ook een plaatje van zijn Apple Watch die het woordenboek van iOS toont.

webbrowser op apple watck k

Apps direct op de Watch

Apple heeft gezegd dat er een SDK voor ontwikkelaars beschikbaar komt, waarmee zij meer vrijheid krijgen om apps te maken voor de Watch-code in plaats van via een iPhone app-extensie zoals WatchKit. Alle Apple Watch-apps die je nu downloadt werken namelijk via een app op je iPhone. Voorlopig zal dat nog zo blijven, maar later dit jaar moeten apps van derden ook direct op de Apple Watch geïnstalleerd kunnen worden.

Waarschijnlijk gaan we veel meer horen over Apple Watch-apps tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC, die vanaf 8 tot en met 12 juni plaatsvindt. iPhoned doet daar uiteraard verslag van.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu