Zoek mijn AirPods: zo raak je Apples draadloze oordoppen nooit meer kwijt

Lars Paijmans
13 april 2019, 13:24
2 min leestijd
Zoek mijn AirPods: zo raak je Apples draadloze oordoppen nooit meer kwijt

Een veelgehoorde grap over de AirPods is dat je ze gemakkelijk kwijtraakt. Gelukkig maar dat je ze met de Zoek mijn AirPods-functie zo weer terugvindt. We laten zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Zoek mijn AirPods: zo werkt deze handige functie

Zoek mijn AirPods is een uitbreiding van Zoek mijn iPhone. Zolang je oordopjes aan je iPhone (en daardoor aan je Apple ID-) gekoppeld zijn, kun je ze met deze app gemakkelijk terugvinden.

De AirPods moeten hiervoor verbonden zijn met een iPhone, iPad of MacBook, omdat ze zelfstandig geen verbinding kunnen maken met het internet. De functie gebruikt in dit geval altijd de laatst doorgegeven locatie van de AirPods. Zelfs als ze daarna uitgeschakeld zijn, weet je in ieder geval nog in welke omgeving je ze ongeveer moet zoeken.

Zo werkt Zoek mijn AirPods

  1. Open de Zoek mijn iPhone-app;
  2. Wacht tot de app je producten geladen heeft;
  3. Kies de AirPods in het rijtje met producten en tik erop;
  4. Tik op ‘Taken’;
  5. Kies ‘Speel geluid af’;
  6. Tik op ‘Stop Geluid’ als je de AirPods gevonden hebt.

Via de app zie je de AirPods op een kaart verschijnen, maar daar blijft het niet bij. Vanaf je iPhone kun je de oordopjes ook een geluid laten afspelen, wat goed van pas komt als je een AirPod tussen de bank hebt laten vallen of ergens in je huis bent kwijtgeraakt. Wanneer je een grijze stip op de kaart ziet staan zijn de AirPods offline. Hierdoor kun je geen geluid afspelen, maar wel de laatst bekende locatie zien.

zoek mijn airpods

Als je regelmatig je AirPods verliest, is er ook een snellere manier om de functie te activeren. Door het app-icoon van Zoek mijn iPhone stevig in te drukken met 3D Touch, kun je in het menu direct kiezen om Zoek Mijn AirPods te activeren.

Meer over de AirPods

Apple heeft de AirPods onlangs vernieuwd. De nieuwe oordopjes leveren betere audiokwaliteit, luisteren naar ‘Hé Siri’ en gaan langer mee. In onze AirPods 2 review vertellen we je er alles over. Ga je regelmatig hardlopen of naar de sportschool? Check dan de Powerbeats Pro eens, het sportieve alternatief voor de AirPods.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen