Tip: zo gebruik je WhatsApp Web op je iPad

Wouter Nijsen
13 december 2016, 7:00
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je WhatsApp Web op je iPad

WhatsApp Web laat je chatten op een Mac of pc, maar maakt het ook mogelijk om WhatsApp op je iPad te gebruiken. We laten je zien hoe deze handige functie werkt.

Lees verder na de advertentie.

iPad WhatsApp: zo werkt het

Met de uitrol van WhatsApp Web voor iPhone-gebruikers is de chat-app op je computer te gebruiken, maar een iPad-versie ontbreekt nog steeds. Die komt er waarschijnlijk niet, aangezien de chat-app niet zonder je telefoonnummer werkt en WhatsApp de iPad geen geschikt apparaat vindt. Toch is er een manier om WhatsApp op de iPad te gebruiken, door gebruik te maken van WhatsApp Web.

In de stappen hieronder leggen we uit hoe het werkt. Ook kun je onze video bekijken waarin we het proces stap voor stap doorlopen.

WhatsApp Web op iPad: zo werkt het

WhatsApp Web op je iPad

  1. Open Safari op je iPad en ga naar https://web.whatsapp.com/
  2. Tik op het deelicoon (het vierkantje met het pijltje) in de bovenste balk en kies ‘Vraag om desktopsite’ om de volledige website te laden;
  3. Vervolgens verschijnt een qr-code in beeld. Druk in de WhatsApp-app op je iPhone op ‘Instellingen > WhatsApp Web ‘ en scan de code in;
  4. Je wordt ingelogd en kunt WhatsApp nu op je iPad gebruiken;
  5. Tik opnieuw op het deelicoon en kies voor ‘Zet in beginscherm’ om WhatsApp Web op je homescherm van je iPad te zetten.
WhatsApp iPad

Dat was het! Het is nu mogelijk om te WhatsAppen op je iPad en verder te gaan met de gesprekken die je op je iPhone bent gestart. Wel is het belangrijk om te zorgen dat zowel je iPad als iPhone tijdens gebruik niet offline gaan; anders werkt de webversie simpelweg niet. Dit komt omdat je iPhone nog steeds het apparaat is waar WhatsApp verbinding mee moet maken.

Lees ook: Zo gebruik je WhatsApp Web met je iPhone

In de App Store zijn ook verschillende apps van derden te vinden waarmee je WhatsApp op je iPad kunt gebruiken. De apps werken echter op dezelfde manier als WhatsApp Web, maar verschijnen als losse app op je homescreen. Voorbeelden van apps zijn iPad Messenger voor WhatsApp en Messenger voor WhatsApp.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen