Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Werkt WhatsApp niet? Met deze tips ben je zo weer aan het appen!

20 november 2022, 14:27
3 min leestijd
Werkt WhatsApp niet? Met deze tips ben je zo weer aan het appen!

Werkt WhatsApp ineens niet meer en kan je geen berichten meer versturen? Wat nu? Geen nood! Dankzij deze tips ben je in no-time weer aan het appen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp werkt niet: zo los je het op

Het blijft vervelend: WhatsApp werkt niet en natuurlijk precies op het moment dat je een berichtje wil sturen. Wat nu? Je app opnieuw installeren heeft meestal geen zin. Gelukkig zijn er genoeg andere zaken om te checken.

1. Check of er een storing is als WhatsApp niet werkt

Voordat je in de instellingen van je iPhone en WhatsApp duikt, is het belangrijk om te controleren of jij de enige bent bij wie de populaire chat-app niet werkt. Ga hiervoor naar de website van AlleStoringen. Je ziet daar meteen of er een storing is bij WhatsApp. Is er een storing gaande? Dan zit er helaas niets anders op dan te wachten tot de storing is opgelost.

WhatsApp werkt niet: storing checken

2. Check de internetverbinding

Werkt WhatsApp niet en lijkt het erop dat je de enige bent met dit probleem? Dan ligt het waarschijnlijk aan de internetverbinding. Bij een te zwak signaal is het niet mogelijk om berichten te sturen en ontvangen. Gestuurde appjes blijven dan ‘hangen’.

Aan het wifi-icoontje en het pictogram van het mobiel signaal (bovenaan het scherm van je iPhone) zie je hoe sterk het signaal is. Zijn de streepjes grijs en is het signaal slecht? Probeer dan om ergens anders te gaan staan en bijvoorbeeld even naar buiten te lopen als je binnen bent.

Lees ook: Krijg je de ‘Geen service’-melding op je iPhone? Probeer dan deze 6 tips

Whatsapp tips

3. Verbreek je internetverbinding

Verbreek je wifi- of mobiele data-verbinding en koppel je smartphone opnieuw om te controleren of het probleem is opgelost. Is er een ander wifi-netwerk in de buurt? Maak hier dan verbinding mee. Indien je nu wel berichtjes binnen krijgt is je router waarschijnlijk het probleem. Start het kastje opnieuw op door de stekker er even uit te halen en vervolgens weer aan te sluiten.

Soms helpt het ook om je wifi-verbinding uit te schakelen en gebruik te maken van je mobiele data. Wanneer een wifi-netwerk door een externe partij wordt beheerd (bijvoorbeeld op je werk of school), kan het zijn dat WhatsApp wordt geblokkeerd. Zolang je verbonden bent met dat wifi-signaal, is het niet mogelijk om berichten te sturen of ontvangen.

4. Check je internetbundel

Werkt het ook niet om WhatsApp-berichten sturen via mobiele data? Controleer dan of je niet over je internetbundel bent heengegaan. Vaak krijg je hier automatisch een melding over, maar even checken in de app of op de website van je provider kan nooit kwaad.

Ook interessant: Is je mobiele databundel te snel op? Deze tips helpen je om data te besparen

Internetbundel checken

5. Opnieuw opstarten en updaten

Soms wil het wel eens helpen om je iPhone opnieuw te starten. Zorg daarnaast dat je altijd de nieuwste versie van WhatsApp geïnstalleerd hebt. Check voor de zekerheid ook even of er nieuwe updates zijn. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Tik op de app ‘App Store’;
  2. Rechtsboven tik je op je profielafbeelding;
  3. Veeg het venster naar beneden om te controleren of er updates zijn;
  4. Tik onder ‘Komende automatische updates’ op ‘Werk alle bij’;
  5. Alle beschikbare updates worden geïnstalleerd.

6. Netwerkinstellingen verwijderen

Wanneer bovenstaande oplossingen niet helpen is tijd om je netwerkinstellingen te verwijderen. Hierdoor worden alle opgeslagen opties voor mobiele- en wifi-netwerken vergeten.

Mobiele- en wifi-netwerken wissen en opnieuw instellen op je iPhone.

  1. Open de ‘Instellingen’ op je iPhone;

  2. Tik op ‘Algemeen’ en scrol naar beneden;

  3. In iOS 15 kies je eerst nog voor ‘Zet over en stel iPhone opnieuw in’;

  4. Tik op ‘Stel opnieuw in’;

  5. Kies voor ‘Herstel netwerkinstellingen’.

Netwerkinstellingen herstellen

Meer over WhatsApp

Een appje sturen kan iedereen, maar wist je dat je ook stickers kan maken voor WhatsApp? Daarnaast kan je WhatsApp bijvoorbeeld beveiligen met Face ID of Touch ID, zodat je berichten privé blijven.

6 handige WhatsApp-functies die je (vast) nog niet kende
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu