Hoge temperaturen op komst: pas op voor een oververhitte iPhone

Yannick Chalkiopoulos
7 juli 2023, 8:30
3 min leestijd
Hoge temperaturen op komst: pas op voor een oververhitte iPhone

We krijgen dit weekend weer te maken met tropische temperaturen. Oppassen, want deze warmte kan leiden tot een oververhitte iPhone!

Lees verder na de advertentie.

Oververhitte iPhone

De zomerperiode is aangebroken en dat is te merken aan de temperaturen in ons land. Het is weer behoorlijk warm en dat blijft de komende tijd ook zo. Het is natuurlijk fijn dat het zo’n mooi weer is, maar je iPhone vindt de hoge temperaturen toch wat minder leuk. Met dit warme weer bestaat namelijk de kans dat je telefoon oververhit raakt.

Lees ook: De temperatuur checken met je HomePod (mini): dat doe je zo

Je iPhone werkt het beste in een omgeving met temperaturen tussen de 0 en 35 graden. Als je telefoon langere tijd wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, bestaat de kans dat je iPhone oververhit raakt. Dat kan flinke (blijvende) gevolgen hebben voor je telefoon. Wij vertellen je wat er gebeurt als je te maken krijgt met een oververhitte iPhone.

hoge temperaturen iPhone

Dit gebeurt er als jouw iPhone te warm is

Met de hoge temperaturen van de laatste paar dagen wordt je iPhone al snel te warm, zeker als je de telefoon in de zon laat liggen. Dit kan de gebruiksduur van de batterij blijvend verkorten. Gelukkig gebeurt dit niet heel snel, want je iPhone heeft een ingebouwde beveiliging om oververhitting te voorkomen.

Zodra je iPhone herkent dat het toestel te warm wordt, worden sommige functies uitgeschakeld. Je iPhone doet dat automatisch om te voorkomen dat het toestel oververhit raakt. Dit merk je op de volgende manier:

  • Het opladen van je iPhone is tijdelijk niet meer mogelijk;
  • De flitser van de camera wordt tijdelijk uitgeschakeld;
  • Het signaal van de iPhone wordt zwakker;
  • De iPhone werkt langzamer bij veeleisende taken
  • Het navigatiescherm van de iPhone wordt uitgeschakeld;
  • Je krijgt het Temperatuurscherm te zien.

Laatstgenoemde krijg je alleen te zien als je iPhone echt oververhit is. Dan is het niet mogelijk om je iPhone te gebruiken voor normale taken. Alleen in het geval van noodsituaties kan je de iPhone gebruiken als het Temperatuurscherm is ingeschakeld. Het duurt vaak overigens niet lang voordat je iPhone weer is afgekoeld, het scherm verdwijnt dan vanzelf.

oververhitte iphone

Zo voorkom je dat jouw iPhone oververhit raakt

De makkelijkste manier om te voorkomen dat jouw iPhone oververhit raakt, is door je toestel uit de directe zon te houden. Als je de telefoon in de schaduw legt verklein je de kans op oververhitting al enorm. Dit is ook de beste oplossing als je iPhone het Temperatuurscherm toont. Meestal is je telefoon dan na een kwartier weer bruikbaar.

Lees ook: Percentages in de Weer-app van Apple: betekenen niet wat jij denkt

Toch is de zon niet het enige gevaar voor de temperatuur van je iPhone. Zo kan het ook gebeuren dat je telefoon te warm wordt bij het configureren, het terugzetten van een reservekopie of het draadloos opladen. Wil je weten hoe je dan voorkomt dat je iPhone oververhit raakt? Lees dan onze zes tips om de temperatuur van je iPhone onder controle te houden!

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu