In 6 stappen Microsoft Office-bestanden delen met WhatsApp
Lars Paymans

Met WhatsApp is het nu mogelijk om Microsoft Office-documenten te versturen naar je contactpersonen. Handig om een Word- of Powerpoint-bestand met iemand te delen bijvoorbeeld. In deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Om Office-documenten te versturen via WhatsApp, is het belangrijk dat je versie 2.16.2 of hoger geïnstalleerd hebt. Dit betekent niet alleen dat je Microsoft Word-, PowerPoint- en Excel-bestanden die je op je iPhone hebt gemaakt kunt verzenden, maar ook alle documenten die je in iCloud Drive opgeslagen hebt. Op je Mac kun je nu dus bijvoorbeeld een Word-document uitwerken, opslaan in iCloud Drive en vervolgens via WhatsApp op je iPhone delen.

Microsoft Office-bestanden delen met WhatsApp

  1. Open WhatsApp en kies een chat waar je een Office-bestand in wilt versturen;
  2. Tik op het rondje met het pijltje erin om het deelmenu te openen;
  3. Kies ‘Deel document’;
  4. Selecteer de app waarin je het document opgeslagen hebt. iCloud Drive of Dropbox bijvoorbeeld;
  5. Zoek het document op en tik op ‘Stuur’;
  6. Het bestand wordt verzonden en verschijnt met een klein icoontje in het chatvenster.

Dankzij deze nieuwe optie hoef je documenten niet langer naar pdf over te zetten, voordat je ze via de chatdienst kunt versturen. Houd er wel rekening mee dat de ontvanger deze bestanden alleen kan bekijken in WhatsApp, en een afzonderlijke app nodig heeft om ze te bewerken. Als je zelf een Office-bestand ontvangt, kun je hem openen en daarna op het deel-icoon drukken (het vierkantje met het pijltje erin) en een app te selecteren.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.