macOS Batterijconditie: zo blijft je MacBook-accu langer gezond

Lars Paijmans
24 januari 2021, 12:23
2 min leestijd
macOS Batterijconditie: zo blijft je MacBook-accu langer gezond

Het voordeel van een MacBook is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Wel is het belangrijk om je batterij in goede conditie te houden. Met macOS Batterijconditie verleng je de levensduur van de accu. Zo werkt het.

macOS Batterijconditie: zo werkt het

Iedereen gebruikt zijn of haar MacBook op een andere manier. Sommigen zijn continu op pad en gebruiken de laptop van Apple dan ook vooral onderweg. Anderen geven hun MacBook een vaste plek in huis en verbinden het apparaat met een externe monitor. Jouw gewoontes hebben grote gevolgen voor de belasting van de accu.

Daarom heeft Apple macOS Batterijconditie in het leven geroepen. Deze functie analyseert de manier waarop jij je Mac gebruikt en oplaadt. Met die informatie kiest je MacBook er soms voor om niet voor de volle 100% op te laden. Zo blijft de accu actief, wat de levensduur ten goede komt.

macOS batterijconditie

macOS Batterijconditie is beschikbaar vanaf macOS 10.15.5. Alle MacBooks die macOS Catalina of nieuwer draaien, kunnen er dus hun voordeel mee doen. De functie staat standaard aan, maar je kunt het uitzetten of controleren via de onderstaande stappen.

Zo zet je Batterijconditie aan of uit

  1. Klik op het accu-icoon in de rechter bovenhoek van je MacBook;

  2. Kies voor ‘Open voorkeurenpaneel energiestand’;

  3. Klik op ‘Batterijconditie’.

In het volgende venster kun je de staat van je batterij controleren. Door het vinkje achter ‘Batterijconditiebeheer’ aan te zetten zorg je dat de functie is ingeschakeld. Gebruik je Batterijconditie liever niet, dan zet je het vinkje simpelweg uit.

Verleng de batterijduur van je iPhone

Wil je naast je MacBook ook meer uit de batterij van je iPhone halen? Dat kan! Via onderstaande video laten we met zes praktische accutips zien hoe je langer met een acculading van je iPhone kunt doen.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen