Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

macOS Batterijconditie: zo blijft je MacBook-accu langer gezond

Lars Paijmans
7 januari 2022, 13:09
2 min leestijd
macOS Batterijconditie: zo blijft je MacBook-accu langer gezond

Het voordeel van een MacBook is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Wel is het belangrijk om je batterij in goede conditie te houden. Met macOS Batterijconditie en ‘Geoptimaliseerd opladen’ verleng je de levensduur van de accu. Zo werkt het.

macOS Batterijconditie: zo werkt het

Iedereen gebruikt zijn of haar MacBook op een andere manier. Sommigen zijn continu op pad en gebruiken de laptop van Apple dan ook vooral onderweg. Anderen geven hun MacBook een vaste plek in huis en verbinden het apparaat met een externe monitor. Jouw gewoontes hebben grote gevolgen voor de belasting van de accu.

Daarom heeft Apple macOS Batterijconditie en Geoptimaliseerd opladen in het leven geroepen. Deze functie analyseert de manier waarop jij je Mac gebruikt en oplaadt. Met die informatie kiest je MacBook er soms voor om niet voor de volle 100% op te laden. Zo blijft de accu actief, wat de levensduur ten goede komt.

Beide functie staan standaard aan, maar je kunt het uitzetten of controleren via de onderstaande stappen. Let op: sommige oudere MacBooks ondersteunen deze functie niet.

Zo zet je Batterijconditie aan of uit

  1. Klik op het accu-icoon in de rechter bovenhoek van je MacBook;

  2. Kies voor ‘Batterijvoorkeuren’ en daarna ‘Batterij’;

  3. Klik op ‘Batterijconditie’.

In het volgende venster kun je de staat van je batterij controleren. Door het vinkje achter ‘Beheer batterijduur’ aan te zetten zorg je dat de functie is ingeschakeld. Gebruik je Batterijconditie liever niet, dan zet je het vinkje simpelweg uit. Geoptimaliseerd opladen vind je als optie op het vorige scherm.

Verleng de batterijduur van je iPhone

Wil je naast je MacBook ook meer uit de batterij van je iPhone halen? Dat kan! Via onderstaande video laten we met zes praktische accutips zien hoe je langer met een acculading van je iPhone kunt doen.

6 accutips voor je iPhone: verleng je batterijduur!

Lees het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu