iPhone batterij vervangen: hier moet je rekening mee houden

Rutger Otto
14 augustus 2014, 11:52
2 min leestijd
iPhone batterij vervangen: hier moet je rekening mee houden

Dat je batterij na verloop van tijd niet meer zo goed meegaat als in het begin, is normaal. Maar als je het beu bent om steeds te moeten opladen of om een externe batterij mee te zeulen, is de iPhone batterij vervangen misschien een betere oplossing. Hier moet je op letten.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Apple houdt een goed onderhouden iPhone batterij na 500 keer volledig opladen nog 80 procent capaciteit. Grootgebruikers zullen na ruim een jaar merken dat de accu minder lang meegaat. Waar moet je op letten als je iPhone batterij vervangen moet worden?

iPhone batterij vervangen via Apple

iphone batterij vervangen

Is de iPhone accu binnen een jaar na aankoop al defect, dan kom je normaliter in aanmerking voor een gratis nieuwe. Is de garantie verlopen, dan zul je een nieuwe moeten aanschaffen via Apple. Deze service kost je 75 euro voor een nieuwe iPhone batterij. Als er verzendkosten bijkomen, ben je nog eens 12,20 euro extra kwijt. Een batterijvervangingsservice kan worden aangevraagd via je telefoonaanbieder of via Apple zelf.

Je bent je iPhone een week kwijt via de service van Apple. Let ook op dat alle gegevens op je iPhone worden gewist. Maak dus van tevoren een reservekopie van je data via iCloud of iTunes, anders ben je alles kwijt.

Zelf de iPhone batterij vervangen

Op het internet kun je iPhone batterijen bestellen. Er zijn zelfs complete pakketten om de iPhone batterij te vervangen, met inbegrepen schroevendraaiers. Wel zo handig, want dan heb je meteen het juiste formaat bij de hand. Hoewel zelf vervangen veel goedkoper is dan een reparatie bij Apple, is het natuurlijk wel volledig op eigen risico.

Hoe vervang je een iPhone accu?

1. Zet je iPhone uit en haal de schroefjes onderaan het toestel eruit.
2. Zet een zuignap op het scherm en trek eraan, terwijl je de onderkant van de iPhone vasthoudt. Met een plastic staafje wrik je het scherm open. Dat kan ook met een schroevendraaier of mesje, maar dan laat je krassen achter.
3. Open het scherm niet verder dan 90 graden, anders verpest je misschien bekabeling.
4. Naast de batterij zijn nog twee schroevjes die los moeten. Het metalen plaatje houdt de batterijkabel op zijn plek.
5. Het zwarte uiteinde van de kabel kun je losmaken, waarna de batterij eruit komt.
6. Doe de nieuwe batterij erin, klik hem vast op dezelfde plek.
7. Doe het metalen plaatje weer terug op de plaats en schroef de schroefjes er weer in.
8. Klap het scherm weer terug, druk hem aan en bevestig de twee schroefjes onderin het toestel. De batterij is vervangen en het toestel werkt weer.

Voor beelden bij de uitleg check je onderstaande video.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu