Zo open je per ongeluk gesloten tabbladen opnieuw in Safari

19 augustus 2018, 12:59
1 min leestijd
Zo open je per ongeluk gesloten tabbladen opnieuw in Safari

Oeps: een tabblad gesloten in Safari terwijl je die eigenlijk nog nodig had. Geen paniek, want je kunt hem gemakkelijk opnieuw openen, zowel op de Mac als op iOS. In dit artikel lees je hoe.

Lees verder na de advertentie.

Tabbladen opnieuw openen

Gebruik je Safari op iOS of de Mac, dan vind je het misschien vervelend als je per ongeluk een tabblad sluit. Vooral als je niet goed oplette wat het was of als het een belangrijk tabblad was waarvan je de url niet meer weet. Gelukkig is hij gemakkelijk terug te halen, al moet je even weten hoe.

Het is in iOS simpel om tabbladen te sluiten in de Safari-app. Tik rechtsonder in beeld op de twee vierkantjes om alle tabs te openen, daarna kun je op de kruisjes drukken om ze te verwijderen. Ook kun je ze naar links vegen als je dat gemakkelijker vindt.

Gesloten Safari tabbladen openen op iOS

Heb je veel tabbladen en ben je lekker aan het swipen, maar gooi je per ongeluk een tabblad weg wat je nog nodig had? Geen paniek, dit kun je doen:

  1. Hou je vinger lang op de plusknop onder in beeld;
  2. Een venster opent met ‘Onlangs gesloten tabbladen’;
  3. Tik op het tabblad dat je terug wil halen.

Dit doe je op de Mac

Ook Safari voor de Mac heeft een simpele oplossing voor als je een tabblad per ongeluk sluit. Druk cmd + z in op het toetsenbord om het laatst gesloten tabblad opnieuw te openen. Dit kun je ook doen via ‘Herstel Sluit tabblad’ via het ‘Wijzig’ menu van Safari zelf, dat je bovenin je scherm ziet staan. Je kunt op deze manier echter maar één tabblad openen, dus wees wel een beetje voorzichtig.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu