De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

3 manieren om je Apple TV te bedienen vanuit je luie stoel

Florence Peeters
30 april 2019, 16:58
3 min leestijd
3 manieren om je Apple TV te bedienen vanuit je luie stoel

Apple-apparaten staan erom bekend dat ze naadloos met elkaar samenwerken. Als je een Apple TV hebt, zijn er verschillende manieren om deze te bedienen met andere Apple-apparaten. Zo kun jij lekker vanuit je luie stoel blijven zappen.

Lees verder na de advertentie.

Je Apple TV bedienen doe je zo

De Apple TV is een mediaspeler die je in hoge kwaliteit films en series van allerlei diensten laat streamen naar je televisie. Vooral als je meer Apple-producten in huis hebt, is het bedienen van de Apple TV enorm gemakkelijk. Als je Siri Remote leeg is, gebruik je bijvoorbeeld net zo gemakkelijk je iPad.

Op alle apparaten waarmee je de box bedient, is het mogelijk om met veegbewegingen op je Apple TV te navigeren. Tik je op dit grote vlak, dan bevestig je wat je hebt geselecteerd. Veeg omhoog, omlaag, naar links of rechts om door een app of een rijtje series te bladeren. Door op de Menu-knop te drukken, ga je terug naar het vorige scherm. Houd je de Menu-knop ingedrukt, dan ga je terug naar het hoofdmenu van je Apple TV.

1. Siri Remote

Met de Apple TV krijg je standaard ook de Siri Remote in huis. Dit is de fysieke afstandsbediening waarmee je de Apple TV aanstuurt. Net zoals op elke andere afstandsbediening, is er een knop naar het hoofdmenu, volumeknoppen en een pauze/afspelen-knop.

siri remote

Maar een deel van de afstandsbediening is een glazen touchpad, waardoor je met veegbeweging gemakkelijk navigeert naar jouw favoriete film of serie. Nog handiger wordt het als je de microfoon-knop indrukt. Hiermee activeer je Siri, en hoef je de spraakassistent alleen maar te vertellen wat je wil kijken om dit op te zetten.

2. Apple TV Remote-app of widget op je iPhone

Ligt de afstandsbediening even niet in de buurt? Dan bedien je de Apple TV net zo gemakkelijk met je iPhone of iPad. Dit kun je doen door de Apple TV Remote-app te downloaden. De app biedt dezelfde knoppen en ruimte voor veegbewegingen als de Siri Remote, maar laat je ook snel titels zoeken via de zoekfunctie. Wil je het geluid wat harder zetten? Dan gebruik je simpelweg de knoppen van je iOS-apparaat.

Apple TV bedienen

Nog sneller is de Apple TV Remote-widget die je aan je Bedieningspaneel kunt toevoegen. Deze widget is eigenlijk een versimpelde versie van de app, maar voldoet om bijvoorbeeld een film door te spoelen of het volume aan te passen. Bovendien heb je zo meteen vanaf je vergrendelscherm toegang tot de Remote.

De widget komt in je Bedieningspaneel door in Instellingen naar het menu ‘Bedieningspaneel’ te gaan en daar op ‘Pas regelaars aan’ te tikken. Voeg hier de widget toe door op het plusteken te drukken. Vervolgens kun je zo de Remote-app koppelen aan je Apple TV.

Apple TV Remote

Apple

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Zappen vanaf je Apple Watch

Als je een Apple Watch hebt, hoef je je nooit meer druk te maken of je afstandsbediening of iPhone wel in de buurt liggen van de bank. Met Apples slimme horloge bedien je de Apple TV namelijk gewoon vanaf je pols.

Om met je Apple Watch de mediaspeler te bedienen, moet je nog wel enkele stappen doorlopen. Zorg ervoor dat je met je Apple Watch wel in de buurt bent van de ingeschakelde Apple TV. Ook is het noodzakelijk dat je de Remote-app op je iPhone hebt staan. Open vervolgens op je Apple Watch de Remote-app en selecteer ‘Apple TV’.

Apple TV bedienen

Er verschijnt nu op het televisiescherm een viercijferige code. Voer deze in op je Apple Watch. Vervolgens verschijnt de afstandsbediening op je smartwatch en is deze klaar voor gebruik. De Watch-app van de Apple TV Remote toont niet alle knoppen, maar laat je wel op dezelfde manier navigeren, pauzeren of afspelen.

Op zoek naar meer?

Wil je nog meer tips voor je Apple TV? Deze 11 kleine Apple TV-tips ken je waarschijnlijk nog niet. Lees ook hoe je Google Foto’s naar de Apple TV streamt, zodat je al je kiekjes op het grote scherm kunt bekijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu