Zo koppel je de Apple TV Remote iOS-app aan je Apple TV
Lars Paymans

Met de Remote-app verandert je iPhone in een volwaardige afstandsbediening voor je Apple TV. In deze tip lees je precies hoe je de app aan je Apple TV koppelt en wat de mogelijkheden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple TV Remote-app koppelen: zo werkt het

Koop je een Apple TV, dan krijg je daar een fysieke afstandsbediening bij: de Apple TV Remote. Dit is natuurlijk een prima manier om je Apple TV mee te bedienen, maar in de praktijk heb je je iPhone waarschijnlijk vaker bij de hand. Het is daarom gelukkig mogelijk om de Apple TV Remote te koppelen aan je iPhone (en iPad). Dit is heel makkelijk.

Apple TV Remote-app koppelen doe je zo:

  1. Download de Apple TV Remote-app voor je iPhone of iPad en zet je Apple TV aan;
  2. Verbind je iPhone of iPad met hetzelfde wifi-netwerk als je Apple TV;
  3. Open de Remote-app op je telefoon of tablet en kies je Apple TV;
  4. Ga op je Apple TV naar ‘Instellingen’, kies ‘Algemeen’ en ga naar ‘Afstandsbedieningen’;
  5. Voer de viercijferige code in die op je iPhone of iPad getoond wordt.

apple tv remote app koppelen

Het is hierbij belangrijk dat je iPhone/iPad met hetzelfde wifi-netwerk als je Apple TV zijn verbonden. Ze kunnen hierdoor namelijk met elkaar communiceren. Check vooraf dus of je niet per ongeluk op 4G zit met je iPhone.

Mogelijkheden van de Remote-app

Nu de apparaten met elkaar verbonden zijn, ziet je iPhone-scherm eruit als een Siri Remote. Zo kom je alle knoppen tegen die ook op de afstandsbediening zitten, en kun je snel tien seconden vooruit- en terugspoelen. Het grijze vlak bovenin beeld is een trackpad, dat je kunt gebruiken om door de menu’s te navigeren.

Het grote voordeel van de Remote-app is dat je ook een toetsenbord bij de hand hebt, wat het zoeken een stuk sneller en gemakkelijker maakt. Je kunt de Remote-app downloaden via onderstaande link.

Apple TV Remote

Apple

5,6 (108 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.