Zo koppel je de Apple TV Remote iOS-app aan je Apple TV
Lars Paymans

Met de Remote-app verandert je iPhone in een volwaardige afstandsbediening voor je Apple TV. In deze tip lees je precies hoe je de app aan je Apple TV koppelt en wat de mogelijkheden zijn.

Apple TV Remote-app koppelen: zo werkt het

Met de Siri Remote die bij de Apple TV wordt geleverd, kun je het apparaat natuurlijk heel goed besturen, maar in de praktijk zit onze iPhone altijd in onze broekzak, zodat deze vaker in de buurt is. Je kunt de Remote-app overigens ook gewoon met de derde en tweede generatie Apple TV koppelen. De methode om dit te doen blijft hetzelfde.

Voordat je onderstaande stappen doorloopt om de Apple TV Remote app aan je Apple TV te koppelen, is het belangrijk dat je iOS-apparaat en Apple TV met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn. Hierdoor kunnen ze met elkaar communiceren, dus kijk bijvoorbeeld even of je per ongeluk niet op 4G zit met je iPhone.

  1. Zet de Apple TV aan en open de Apple TV Remote app;
  2. Tik op ‘Voeg Apple TV toe’ in de app;
  3. Kies de Apple TV in de lijst met apparaten;
  4. Voer de viercijferige code in die nu op je tv (via de Apple TV) verschijnt.

Mogelijkheden van de Remote-app

Nu de apparaten met elkaar verbonden zijn, ziet je iPhone-scherm eruit als een Siri Remote. Zo kom je alle knoppen tegen die ook op de afstandsbediening zitten, en kun je snel tien seconden vooruit- en terugspoelen. Het grijze vlak bovenin beeld is een trackpad, dat je kunt gebruiken om door de menu’s te navigeren.

Het grote voordeel van de Remote-app is dat je ook een toetsenbord bij de hand hebt, wat het zoeken een stuk sneller en gemakkelijker maakt. Je kunt de Remote-app downloaden via onderstaande link, mits je over iOS 9.3.2 of hoger beschikt. Zodra de nieuwe versie van tvOS verschijnt, kunnen we in Nederland ook gaan zoeken met onze stem via Siri. Tot die tijd is het ingebouwde toetsenbord in ieder geval een fijne tussenstap.

Apple TV Remote

Apple

5 (18 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.