De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Deze Apple-video draait om vernieuwing in Apple Music

Rutger Otto
13 oktober 2016, 9:02
2 min leestijd

Apple heeft een nieuwe video online waarin de nieuwe functies van Apple Music worden uitgelicht. De advertentie toont de basis van de app, zodat nieuwkomers weten wat ze kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music video

De video van Apple heet ‘Explore the All-New Apple Music’ en duurt bijna anderhalve minuut. In die tijd neemt Apple de kijker mee langs de belangrijkste onderdelen van de muziek-app. Het draait vooral om de onderste vijf tabbladen in de app: Bibliotheek, Voor jou, Ontdekken, Radio en Zoeken.

Apples filmpje is een mix tussen reclame en een demo. Eerst komt de Bibliotheek in beeld. Van daaruit navigeer je snel naar jouw favoriete muziek, in de cloud of offline. In de video zie je hoe je door de Bibliotheek navigeert aan de hand van artiesten en albums die op alfabetische volgorde gesorteerd worden. Opvallend is overigens dat Apple niet ingaat op gedownloade muziek, iets waar Apple de afgelopen tijd mee van de toren blies.

apple music video

Verschillende tabbladen

De Voor jou-sectie wordt wel uitgelicht. Apple laat zien hoe je Apple Music persoonlijk maakt door favoriete muziekgenres aan te wijzen. De muziekdienst gebruikt die input om jou muziek te tippen die je mogelijk nog niet kent en om je gepersonaliseerde afspeellijsten aan te bieden.

Apple gaat vervolgens door met de ‘Zoeken’ en ‘Ontdekken’-tabbladen, die kort worden behandeld. Hier zie je hoe gebruikers muziek met anderen kunnen delen en hoe je de Apple Music-app kunt gebruiken om nieuwe muziek te vinden. Daarna maakt Apple promotie voor Beats Music en de programmering, door onder meer wat hoogtepunten te laten horen uit shows van enkele dj’s en artiesten. Gebruikers kunnen live en on-demand naar programma’s luisteren.

Grote update in iOS 10

Apple Music werd van een grote update voorzien in iOS 10 en Apple probeert mensen daar met dit soort filmpjes op te wijzen. Het bedrijf hoopt hiermee ook nieuwe abonnees te trekken, om zo beter te concurreren met andere muziekdiensten als Spotify. Volgens de laatste cijfers heeft Apple Music inmiddels 17 miljoen betaalde leden. De teller bij Spotify staat op 40 miljoen.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu