De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Apple Music-video: Drake bewijst dat je geen Taylor Swift moet luisteren in de sportschool

Lars Paijmans
21 november 2016, 10:31
2 min leestijd

Apple schakelt de hulp van Drake in om Apple Music te promoten in een nieuwe reclamespot. Met de feestdagen in aantocht voert Apple haar marketingcampagne op, ook voor de muziekdienst met deze Apple Music Drake reclamespot.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Drake reclame verschenen

In de nieuwe Apple Drake reclamespot zien we hoe de artiest in de sportschool zit. Met een beetje hulp van Apple Music wil hij zijn workout zo goed mogelijk uitvoeren, waardoor hij bij de ‘Pop Workout’ afspeellijst terechtkomt. Hier zit ook het nummer Bad Blood van Taylor Swift in, wat resulteert in Drake die dansend en playbackend door de sportschool springt. Als hij terugkeert om verder te gaan met bankdrukken is de afleiding te groot, zodat het niet goed afloopt.

Apple Music Drake

De Apple Drake reclamespot doet denken aan een soortgelijke advertentie waarin Taylor Swift de show steelt. In die video luistert Swift tijdens het rennen op de loopband naar Drake, wat ook voor iets teveel afleiding zorgt. Dat Apple juist voor Drake en Taylor Swift kiest is natuurlijk geen toeval. De twee artiesten hebben een goede band met de muziekdienst, en brachten hun meest recente album allebei eerst exclusief uit op Apple Music. ‘1989’ van Taylor Swift is zelfs nog steeds exclusief op Apple Music beschikbaar.

Exclusieve deals zijn belangrijk voor Apple

Deze exclusieve deals is een van de manieren waarop Apple meer leden voor zich te winnen. Apple Music heeft sinds de lancering in hoog tempo veel luisteraars voor zich weten te winnen, maar loopt nog steeds mijlenver achter op marktleider Spotify. Door nieuwe singles of albums van populaire artiesten als eerste op Apple Music aan te bieden, hoopt Apple te laten zien dat het een populaire dienst is voor artiesten.

Spotify heeft vooral op dat gebied een slechte reputatie, omdat artiesten vinden dat ze te weinig betaald krijgen voor gestreamde nummers. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat Spotify een gratis lidmaatschap heeft, terwijl je voor Apple Music na de drie gratis maanden introductie verplicht zult moeten betalen om te kunnen blijven luisteren.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu