WWDC 2022: dit is wanneer Apple iOS 16 en meer onthult

Sven Lamers
6 april 2022, 9:39
2 min leestijd
WWDC 2022: dit is wanneer Apple iOS 16 en meer onthult

Apple heeft de datum van WWDC 2022 officieel aangekondigd. Op 6 juni onthult het bedrijf onder meer iOS 16, de grote iPhone software-update van dit jaar. Ook de iPad, Mac en Apple Watch krijgen flinke updates. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2022 officieel: uitnodigingen verstuurd

Apple heeft de persuitnodigingen voor WWDC 2022 verstuurd. De jaarlijkse conferentie voor app-ontwikkelaars vindt wederom geheel online plaats, net als in de voorgaande twee jaren. Het precieze schema wordt nog onthuld, maar het event vindt van 6 tot en met 10 juni plaats. Let op: de opening-keynote is dus op tweede Pinksterdag.

WWDC is een conferentie voor app-ontwikkelaars, waarbij altijd de software centraal staat. Het evenement wordt op 6 juni afgetrapt met een online keynote. Tijdens deze presentatie worden naar verwachting iOS 16, macOS 14, watchOS 9, tvOS 16 en iPadOS 16 aangekondigd. De rest van het evenement staat in het teken van online workshops voor ontwikkelaars, colleges en digitale borrels.

Verwachtingen voor WWDC

Software staat dus altijd centraal tijdens WWDC. Zo nu en dan presenteert Apple echter ook nieuwe producten. Dit jaar heeft Apple echter in maart al een aantal nieuwe producten gepresenteerd, dus wij verwachten dat het dit jaar bij software blijft. Grootste kans maakt misschien nog een nieuwe Mac Pro, want die past goed bij het ontwikkelende publiek van de WWDC.

Ster van de show: iOS 16

Voor de meeste mensen is iOS 16 echter de meest relevante aankondiging. De iPhone software-update volgt iOS 15 op en krijgt volgens geruchten eindelijk weer een groot redesign. De laatste keer dat iOS een compleet nieuw design heeft gekregen, was in 2013 met iOS 7. Zo is er sprake van een fris nieuw toegangscherm, gewijzigde app-iconen en slimmere notificaties.

Ook schijnt iOS 16 een opfrisbeurt voor de widgets te krijgen. Sinds iOS 14 is het mogelijk om widgets op het iPhone-thuisscherm te plaatsen, maar tot nog toe zijn ze weinig interactief. Daar zou iOS 16 verandering in kunnen brengen.

Het is nog niet duidelijk hoe laat de iOS 16-keynote precies plaatsvindt op 6 juni. Als we kijken naar het verleden dan zal deze keynote waarschijnlijk om 19.00 uur zijn.

Bij iPhoned gaan we uiteraard live verslag doen van de WWDC-keynote. Schrijf je daarom in voor onze nieuwsbrief, download de gratis app of houd onze site in de gaten!

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen