Twitter introduceert functie die ‘beste’ tweets bovenaan zet

10 februari 2016, 18:38
2 min leestijd
Twitter introduceert functie die ‘beste’ tweets bovenaan zet

Door een nieuwe Twitter-functie krijg je voortaan de beste tweets als eerste op je tijdlijn te zien. De feature is gemakkelijk in- en uit te schakelen, maar nog niet in de Benelux beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Toon me de beste tweets eerst

De functie heet ‘Toon me de beste tweets eerst’ en werd vandaag door Twitter aangekondigd. Op het eerste gezicht lijkt het op een verbeterde versie van de ‘Terwijl je weg was’-functie. Dat is niet zo gek, want het algoritme van deze functie zou ook worden gebruikt voor ‘Toon me de beste tweets eerst’. Twitter bekijkt je tijdlijn en zet de tweets waarvan het sociale netwerk denkt dat jij ze als eerste zou willen lezen bovenaan. Omdat de berichten van nieuw naar oud worden weergegeven, is je tijdlijn niet meer chronologisch.

twitter

Hoewel de nieuwe feed nog niet beschikbaar is in de Benelux, wordt hij de komende weken geactiveerd. Op een instructiepagina legt Twitter alvast uit hoe je de functie uit- en inschakelt. Hoe het straks in de iOS-app zal werken, lees je in de stappen hieronder.

  1. Open de Twitter-app en tik onderin op het menu ‘Ik’ om je profiel te tonen;
  2. Druk op het tandwieltje bovenin en kies voor Instellingen;
  3. Onder ‘Tijdlijn’ verschijnt de optie ‘Personalisatie tijdlijn’;
  4. Tik op ‘Toon me de beste tweets eerst’ om de functie uit- of aan te zetten.

Gebruik je Twitter op je desktop, dan dien je naar ‘Accountinstellingen > Inhoud > Tijdlijn’ te gaan om ‘Toon me de beste tweets eerst’ te activeren.

Twitter chronologisch

Afgelopen weekend verscheen het bericht dat de Twitter-tijdlijn op de schop zou gaan. In plaats van dat tweets op basis van tijd worden getoond, bepaalt het sociale netwerk zelf wat aan de gebruiker te zien krijgt. Hiermee lijkt Twitter een beetje op Facebook, dat ook suggesties van interessante posts geeft.

Met de vernieuwingen probeert Twitter meer gebruikers naar zich toe te trekken. Of dat met een niet-chronologische tijdlijn gaat lukken, is nog maar de vraag. Er ontstond veel ophef toen het nieuws naar buiten kwam en voor sommige gebruikers zal het een reden te zijn om met Twitter te stoppen.

Lees meer over Twitter

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu