Overheid stuurt om 12.00 uur NL-Alert controlebericht uit

6 juni 2016, 10:00
2 min leestijd
Overheid stuurt om 12.00 uur NL-Alert controlebericht uit

Vandaag om 12.00 uur verstuurt de Nederlandse overheid een NL-Alert controlebericht. Daarmee kun je checken of jouw iPhone goed is ingesteld voor het ontvangen van die meldingen.

Lees verder na de advertentie.

NL-Alert controlebericht

Het NL-Alert controlebericht wordt om 12.00 uur in heel Nederland verspreid. Het NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid, waarmee je via een tekstbericht op je smartphone op de hoogte wordt gebracht als er een noodsituatie bij jou in de buurt is. In het bericht staat dan ook wat je het beste kunt doen. In onderstaande video kun je zien hoe je een iPhone instelt voor een NL Alert controlebericht:

Sinds het NL-Alert in 2012 in het leven is geroepen, heeft de overheid het alarm al ruim honderd keer ingezet. Berichten gaan om bijvoorbeeld overstromingen, noodweer of branden.

Zo stel je het innl-alert controlebericht

In dat soort gevallen kunnen mensen in de directe omgeving snel worden gewaarschuwd. Wil je weten of jouw toestel klaar is om een NL-Alert te ontvangen, dan kun je vandaag meedoen wanneer de overheid een controlebericht verstuurt. In dat bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Het enige wat het bericht aantoont, is dat jouw telefoon correct is ingesteld.

Het instellen van een NL-Alert op de iPhone is heel eenvoudig. Dat doe je via de app ‘Instellingen’. Ga naar ‘Berichtgeving’ en scrol vervolgens helemaal omlaag. Achter ‘Noodmeldingen’ zet je het schuifje op groen. Als het goed is, krijg je om 12 uur dan een testbericht van de overheid.

Het controlebericht op Android

Heb je een Android-toestel, dan kun je de noodmelding evengoed testen. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat, check dan de uitleg hoe je NL Alert instelt op Android.

Lees ook het laatste iPhone nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu