Deze 72 nieuwe emoji komen binnenkort beschikbaar

Rutger Otto
3 juni 2016, 9:07
2 min leestijd

Het Unicode Consortium heeft 72 nieuwe emoji goedgekeurd voor Unicode 9. De set met nieuwe plaatjes zal op 21 juni uitgebracht worden.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iOS-emoji gepresenteerd

De nieuwe emoji zaten er al een tijdje aan te komen, maar nu zijn de afbeeldingen officieel goedgekeurd voor Unicode 9. Unicode is de internationale standaard voor de codering van onder meer emoji en symbolen. Het Unicode Consortium is een non-profitorganisatie die de ontwikkeling hiervan coördineert en goedkeurt. Zij bepalen welke emoji er wel en niet worden toegevoegd en hoe ze eruit komen te zien.

Unicode 9 wordt op 21 juni uitgebracht, maar dat betekent niet dat je ze meteen kunt gebruiken. Dat zal waarschijnlijk pas het geval zijn als iOS 10 in de herfst te downloaden is. De laatste keer dat er nieuwe emoji werden toegevoegd op iOS was vorig jaar toen iOS 9.1 uitkwam.

emojipedia

Verschillende soorten afbeeldingen

Van de 72 nieuwe emoji zijn er 22 smileys en mensen. Hieronder zijn bijvoorbeeld een kwijlgezichtje, een poppetje dat op de vloer rolt van het lachen, een facepalm en een poppetje dat zijn schouders ophaalt (shrug). Er is zelfs een selfie-emoji.

Er worden daarnaast flink wat dieren toegevoegd, waaronder de vlinder, gorilla, eend en neushoorn. Verder zijn er achttien nieuwe ‘Eten en drinken’-emoji. Bacon kan mogelijk wel eens een populaire gaan worden, maar er is ook een komkommer, ei, pinda en croissant. Qua drinken kies je bijvoorbeeld voor klinkende champagneglazen, een glas melk of een glas whisky.

Ook zijn er nieuwe sporten toegevoegd die gebruikers naar elkaar kunnen sturen. Goed nieuws voor boksers, water polo-spelers en handballers. Op de site van Unicode zie je ze alle 72.

Verschillen tussen emoji

Op de website van Unicode kun je alle emoji bekijken. Daar zie je ook de verschillen tussen Apple-emoji en die van Android zien. Hoewel ze qua uiterlijk iets anders zijn, moeten ze wel allemaal dezelfde boodschap dragen. Zo ontstaan er geen misverstanden als je een emoji vanaf een iPhone naar een Android-gebruikers stuurt.

Lees meer over iOS 10

Bron: Unicode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen