De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Mixed reality-bril van Apple komt begin 2022’

Piet-Jan Lentjes
1 november 2021, 9:38
2 min leestijd
‘Mixed reality-bril van Apple komt begin 2022’

Hij komt eraan: volgens de laatste geruchten komt Apple volgend jaar met een mixed reality-bril. Deze bril heeft ondersteuning voor virtual reality en augmented reality.

Lees verder na de advertentie.

Mixed reality-bril van Apple

Dit is niet de eerste keer dat er geruchten van deze ‘mixed reality-bril’ van Apple opduiken. Maar nu lijkt er daadwerkelijk schot in te zitten, dat blijkt uit de recente nieuwsbrief van Mark Gurman. Daarin zegt hij dat Apple volgend jaar een eigen mixed reality-device gaat uitbrengen.

Gurman vertelt verder dat er een pittig prijskaartje aan de bril hangt. Daarnaast ging hij in op de vraag of de bril voor gaming of voor andere zaken gebruikt gaat worden. Hij zei daarop dat ‘Apple een mixed reality-ervaring wil aanbieden die ook gebruikt kan worden voor virtual reality-games’.

Apple AR-bril in 2021

Aan het eind van de nieuwsbrief tilt Gurman nog een klein tipje van de sluier op, want hij zegt dat Apple in de toekomst een echte augumented reality-bril gaat uitbrengen. Dit zit schijnbaar ook in de toekomstplannen van Tim Cook, want hij zei dat hij vol spanning uitziet naar een toekomst met augmented reality.

Geen mixed reality-bril zonder iPhone

Volgens een eerder gerucht werkt Apples langverwachte AR/VR-bril alleen als je een iPhone hebt. De bril werkt hierdoor vergelijkbaar met de Apple Watch, want Apples slimme horloge heeft voor veel zaken ook de iPhone nog nodig.

augmented reality in de toekomst

Hoewel er dus een iPhone nodig is om het maximale uit de headset te halen, is het mogelijk dat Apple een soort ‘standalone-modus’ inbouwt. Hierdoor kan je een toch met een beperkt aantal functies aan de slag zonder actieve iPhone-verbinding. Dat komt omdat de AR/VR-bril naar verwachting een cpu en gpu aan boord heeft.

Ook interessant: Apple Glass: 6 verwachtingen voor Apples eerste slimme bril

Meer Apple-nieuws en tips?

Wil je zo snel mogelijk alle Apple-geruchten lezen of vind je de tips erg leuk? Houd deze website dan in de gaten, download de iPhoned-app en schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en Instagram. Wel doen!

Bron: 9To5Mac
Bron afbeelding: iDrop
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu