iOS 18 krijgt volledig vernieuwd beginscherm (iPhone-nieuws #22)

Maurice Snijders
1 juni 2024, 14:00
3 min leestijd
iOS 18 krijgt volledig vernieuwd beginscherm (iPhone-nieuws #22)

iOS 18 krijgt een vernieuwd beginscherm en Apple heeft bekendgemaakt hoe laat de WWDC begint. Dit was het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van deze week!

Lees verder na de advertentie.

iOS 18 krijgt compleet vernieuwd beginscherm (met deze functies)

Thuisschermen iPhone

We hoeven niet lang meer te wachten, want op 10 juni presenteert Apple op de WWDC de grootste iPhone-update ooit. We gaan in elk geval veel nieuwe AI-functies zien, maar Apple laat ook het beginscherm van de iPhone niet onveranderd in iOS 18. Je krijgt hoe dan ook veel meer vrijheid bij het inrichten ervan.

Dit zijn de nieuwe functies

Tijd bekend: dit is wanneer Apple iOS 18 presenteert op de WWDC

iOS 18 WWDC

De WWDC begint op maandag 10 juni met een keynote waarin Apple de nieuwste updates voor iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11 en visionOS 2 presenteert. De eerste ontwikkelaarsbèta’s voor deze nieuwe releases worden kort daarna vrijgegeven. Er zijn tot nog toe nog geen geruchten over nieuwe hardware.

Zo laat begint de keynote

iPhone 16 prijzen: dit gaat de nieuwe iPhone kosten

iPhone 16 features

De presentatie van de nieuwe iPhone is vrijwel altijd in september. Bij de iPhone 15 was dat op dinsdag 12 september, bij de iPhone 16 naar verwachting op dinsdag 10 september. De exacte datum blijft nog wel even gissen. Wil je weten hoe duur de nieuwe iPhone wordt? Wij zetten de verwachte prijzen voor je onder elkaar!

Dit zijn de prijzen

iPad mini 7 krijgt nieuw oled-scherm (maar er is ook slecht nieuws)

iPad mini

Apple werkt aan de iPad mini 7 en de tablet krijgt naar verluidt een nieuw oled-scherm. Apple is namelijk van plan om over te stappen naar een oled-display bij de iPad mini 7. Dat is een flinke verbetering, de iPad mini 6 moet het namelijk nog doen met een lcd-scherm. Helaas heeft het nieuwe oled-scherm ook een nadeel.

Lees hier over het nadeel

iPad Pro 2024 review: supersnel, maar je hebt er (nu) nog niets aan

ipad pro 2024

We kunnen er kort over zijn: de iPad Pro 2024 is de beste en snelste iPad die je op dit moment kunt kopen. Wil je het allerbeste wat Apple nu te bieden heeft op tabletgebied? Dan móét je bij de iPad Pro 2024 zijn.

iPad Pro 2024 review

iPhone 16 Pro krijgt nieuwe kleur (en raakt er een kwijt)

camera iphone 16 pro

De doorgaans betrouwbare Apple-kenner Ming-Chi Kuo heeft afgelopen week in een tweet laten weten wat zijn verwachtingen zijn als het gaat om de kleuren van de nieuwe iPhone 16 (Pro). Volgens hem gaat één kleur verdwijnen, maar daarvoor krijgt de iPhone 16 wel een nieuwe kleur terug.

Bekijk de nieuwe kleur

iPhone-batterij sneller leeg na een update? Dat is jouw schuld!

iPhone-batterij sneller leeg

Het komt vaak voor dat je iPhone-batterij na een update sneller leeg raakt, maar dat is niet altijd de schuld van Apple. Je iPhone kan je waarschuwen wanneer er een andere oorzaak gedetecteerd wordt. Apple krijgt na elke update klachten dat de batterij zwakker is geworden en deze waarschuwing legt de schuld bij de gebruiker.

Het gaat om deze waarschuwing

Apple begint productie iPhone 16-schermen (maar heeft problemen met één model)

iphone 16 capture

Apple brengt de nieuwe iPhones ieder jaar uit in september, dus dat betekent dat het tijd wordt voor de massaproductie van onderdelen. Geruchten bevestigen dat, want Apple heeft naar verluidt groen licht gegeven voor de productie van de oled-schermen voor de iPhone 16. Er zijn alleen problemen met één model.

Dit is het model met problemen

Meer iPhone-nieuws

Bronnen afbeeldingen: apple, macrumors, EverythingApplePro, macrumors, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu