Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Tijd bekend: dit is wanneer Apple iOS 18 presenteert op de WWDC

Maurice Snijders
29 mei 2024, 11:00
2 min leestijd
Tijd bekend: dit is wanneer Apple iOS 18 presenteert op de WWDC

Apple heeft bekendgemaakt hoe laat het iOS 18 presenteert op 10 juni en wat we tijdens de WWDC nog meer kunnen verwachten. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Dit is wanneer Apple iOS 18 presenteert op de WWDC

De WWDC begint op maandag 10 juni met een keynote waarin Apple de nieuwste updates voor iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11 en visionOS 2 presenteert. De eerste ontwikkelaarsbèta’s voor deze nieuwe releases worden vermoedelijk kort daarna vrijgegeven. Er zijn tot nog toe nog geen geruchten over nieuwe hardware.

De datum was al bekend, maar Apple heeft nu ook de tijd aangekondigd waarop de presentatie begint. De keynote vindt plaats om 19.00 uur Nederlandse tijd en wordt live gestreamd op apple.com, de Apple Developer-app, de Apple TV-app en het Apple YouTube-kanaal. Uiteraard houden we je op iPhoned ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Na de keynote gaat WWDC verder met de ‘Platforms State of the Union’, waar Apple dieper ingaat op de nieuwste ontwikkelingen in iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, tvOS 18, visionOS 2 en watchOS 11, en op nieuwe tools. Doorgaans worden ook de Apple Design Awards op dezelfde dag gehouden.

chatgpt apple

WWDC in het teken van AI

Gedurende de hele week hebben ontwikkelaars contact met deskundigen van Apple die hen kunnen helpen bij het implementeren van de nieuwste functies en technieken van de komende software-versies in hun apps. Apple raadt ontwikkelaars aan de Apple Developer-app te downloaden om op de hoogte te blijven van de aankondigingen van onder meer iOS 18 op de WWDC. Verder worden er de hele week dagelijks sessievideo’s vrijgegeven.

Apple Developer

Apple

Gratis via App Store

Apple heeft al laten doorschemeren dat de WWDC van dit jaar in het teken zal staan van AI-gerelateerde aankondigingen. Naar verwachting zullen de softwareplatforms debuteren met een groot aantal nieuwe AI-gerelateerde functies. Zo kun je straks in iOS 18 zelfs je eigen emoji’s maken met AI. Apple gaat volgens geruchten samenwerken met OpenAI, waardoor de kans groot is dat iOS 18 een eigen ChatGPT krijgt. Ook Siri zou een flinke update krijgen met AI-functionaliteit.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen tijdens de WWDC? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu