Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iOS 18 krijgt compleet vernieuwd beginscherm (met deze functies)

Yannick Chalkiopoulos
27 mei 2024, 11:00
2 min leestijd
iOS 18 krijgt compleet vernieuwd beginscherm (met deze functies)

Volgens nieuwe geruchten krijgt iOS 18 een vernieuwd beginscherm, waarbij je als gebruiker veel meer vrijheid krijgt. Deze nieuwe functies kun je verwachten!

Lees verder na de advertentie.

iOS 18 komt eraan

We hoeven niet lang meer te wachten, want in juni presenteert Apple iOS 18. De verwachtingen zijn hooggespannen, het gaat volgens geruchten namelijk om de grootste iPhone-update ooit. Apple maakt met iOS 18 een inhaalslag op het gebied van kunstmatige intelligentie. We zien daarom veel nieuwe AI-functies terug, maar Apple laat ook het beginscherm niet onveranderd in iOS 18.

Lees ook: iOS 18 krijgt nieuwe functie tegen wagenziekte: zo werkt dat

Het was al duidelijk dat je als gebruiker veel meer vrijheid krijgt bij het inrichten van het beginscherm in iOS 18. Zo bepaal je na het installeren van de update zelf waar je apps plaatst op het scherm. Nu ben je nog afhankelijk van het (onzichtbare) raster waarin je applicaties moet plaatsen. Vanaf iOS 18 is dat niet meer, waardoor je apps niet recht onder of naast elkaar moet zetten. In plaats daarvan kies je zelf waar je een app neerzet.

Thuisschermen iPhone

Meer veranderingen voor het beginscherm

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman kunnen gebruikers in iOS 18 de kleuren van de apps op het beginscherm aanpassen. Nu heb je daar weinig keuze in, je moet het doen met de icoontjes die de ontwikkelaars voor de apps maken. Via een omweg is het wel mogelijk om de plaatjes aan te passen, maar dat is vaak omslachtig en daar heb je apps van derden voor nodig.

Vanaf iOS 18 introduceert Apple de functie zelf, waardoor je de kleuren van de icoontjes standaard aan kunt passen op de iPhone. Zo is het mogelijk om alle apps van sociale media blauw te maken en alle streamingdiensten rood te kleuren. Het is nog onduidelijk of je alleen de kleur kunt aanpassen, of zelf een nieuw icoontje bij iedere app kunt kiezen. Er komen met iOS 18 in ieder geval grote veranderingen naar het beginscherm van de iPhone.

homescreen gids

Release van iOS 18

In juni weten we zeker welke nieuwe functies Apple met iOS 18 naar het beginscherm van je iPhone brengt. Apple presenteert de grote update op maandag 10 juni, dat is de eerste dag van de WWDC. Die avond onthult Apple ook andere grote software-updates, zoals watchOS 11, macOS 15 en iPadOS 18. Het is de verwachting dat Apple voornamelijk nieuwe AI-functies introduceert.

Lees ook: Meldingen krijgen wordt anders in iOS 18 (en dat is goed nieuws)

Volgens eerdere geruchten krijgen vrijwel alle apps van Apple er handige functies bij, die te maken hebben met kunstmatige intelligentie. Zo kun je straks automatisch afspeellijsten samenstellen bij Apple Music, wordt foto’s bewerken een stuk makkelijker in de Foto’s-app en krijgt Siri een enorme update. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies in iOS 18? Lees dan vast hier alles over de grootste iphone-update in jaren!

Wil je meer weten over iOS 18? En op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu