Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPhone-batterij sneller leeg na een update? Dat is jouw schuld!

Maurice Snijders
29 mei 2024, 16:00
2 min leestijd
iPhone-batterij sneller leeg na een update? Dat is jouw schuld!

Het komt vaak voor dat je iPhone-batterij na een update sneller leeg raakt, maar dat is niet altijd de schuld van Apple. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-batterij sneller leeg door je eigen schuld

Apple heeft de batterij-instellingen de afgelopen jaren meerdere keren uitgebreid. Recent is nog de optie toegevoegd om het opladen te beperken tot 80 procent, wat voorkomt dat de batterij snel veroudert. Maar je iPhone kan je ook waarschuwen als het gebruik aanzienlijk verandert, wat er mogelijk voor zorgt dat je iPhone-batterij sneller leeg loopt. Een recente screenshot van zo’n waarschuwing werd gepost door een gebruiker op Reddit.

De oudste waarschuwing over verandering van iPhone-gebruik dateert van januari 2019, dus het is aannemelijk dat Apple de waarschuwing in september 2018 met iOS 12 heeft toegevoegd. De waarschuwing verschijnt na een iOS-update, ongeacht het iPhone-model. Apple krijgt na elke update veel klachten dat de batterij zwakker is geworden en deze waarschuwing legt de schuld daarvan dus min of meer bij de gebruiker.

iPhone-batterij sneller leeg

Controleer je gebruik

De batterij-instellingen met grafieken en lijsten van de meest gebruikte apps helpen bij het opsporen van oplaadfouten na een iOS-update. Voor de waarschuwing analyseert Apple de schermtijd en de gegevens uit de batterij-instellingen wanneer de iPhone-batterij sneller leeg loopt.

Merk je dat je iPhone-batterij sneller leeg loopt na een update? Dan kun je ook zelf controleren of er veranderingen zijn in het gebruik van je iPhone. Ga daarvoor naar ‘Instellingen > Batterij’. Daar zie je in een oogopslag of je iPhone-gebruik anders is ten opzichte van de negen dagen ervoor.

iOS analyseert de exacte procentuele afname of toename in het iPhone-gebruik. Dus als je vermoedt dat je iPhone-batterij sneller leeg loopt, kijk dan eerst naar de batterij-instellingen en de schermtijdanalyse. Het kan dus zijn dat de verandering in het gebruik en niet het systeem verantwoordelijk is voor het sneller leeg lopen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu