Apple begint productie iPhone 16-schermen (maar heeft problemen met één model)

Yannick Chalkiopoulos
29 mei 2024, 12:30
3 min leestijd
Apple begint productie iPhone 16-schermen (maar heeft problemen met één model)

Apple is volgens geruchten begonnen met de massaproductie van de nieuwe schermen voor de iPhone 16. Toch zijn er nog problemen met één model.

Lees verder na de advertentie.

Schermen voor iPhone 16 in productie

Apple brengt de nieuwe iPhones ieder jaar uit in september, dus dat betekent dat het langzaam tijd wordt voor de massaproductie van de eerste onderdelen. Geruchten bevestigen dat, want Apple heeft naar verluidt groen licht gegeven voor de productie van de oled-schermen voor de iPhone 16. Samsung Displays en LG zijn volgens deze geruchten begonnen met de massaproductie van de nieuwe displays.

Lees ook: iPhone 16 prijzen: dit gaat de nieuwe iPhone kosten

Samsung Displays is verantwoordelijk voor de schermen van alle iPhone 16-modellen. De displays voor de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max worden geproduceerd door Samsung én LG. BOE, de derde fabrikant, levert extra schermen voor de iPhone 16 en de iPhone 16 Plus. Dat betekent dat Apple op schema loopt met de productie van de nieuwe telefoons, maar het bedrijf heeft op dit moment nog problemen met het scherm van de duurste uitvoering van de iPhone 16.

iPhone 16

Problemen met de iPhone 16 Pro Max

Zowel Samsung als LG produceren het scherm voor de iPhone 16 Pro Max. Apple is naar verluidt nog niet tevreden met de kwaliteit van het nieuwe scherm. Waar er al groen licht is gegeven voor de massaproductie van de schermen voor de iPhone 16 (Plus) en de iPhone 16 Pro, is dat nog niet het geval bij de iPhone 16 Pro Max. Apple moet nog toestemming geven om deze schermen op grote schaal te fabriceren.

Het is onduidelijk waarom Apple niet tevreden is met het scherm voor de iPhone 16 Pro Max. Volgens geruchten werkt Apple aan een techniek die de schermranden nóg dunner moet maken. Eerder werd al bekend dat fabrikanten problemen hadden met oververhitting bij deze nieuwe techniek. Mogelijk zijn die problemen nog niet helemaal verholpen, waardoor de displays van de iPhone 16 Pro Max iets langer op zich laten wachten.

iPhone 16 features

Geen grote vertraging verwacht

Het is overigens niet de verwachting dat dit voor grote vertraging zorgt bij de duurste iPhone van dit jaar. Volgens insiders zal het niet lang meer duren voordat Apple goedkeuring geeft voor de productie van de iPhone 16 Pro Max-schermen. Samsung krijgt naar verluidt als eerste toestemming, LG voldoet vermoedelijk nog niet aan de standaarden. Dat bedrijf krijgt hoogstwaarschijnlijk pas half juni groen licht om aan de massaproductie te beginnen.

Lees ook: iPhone 15 Pro vs. iPhone 16 Pro: dit worden de grootste verschillen

Apple ontwikkelt dit jaar nieuwe schermen voor de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max, want de telefoons worden groter dan de Pro-modellen van vorig jaar. De iPhone 16 Pro gaat naar 6,3 inch, bij de iPhone 16 Pro Max wordt dat zelfs 6,9 inch. Daarmee wordt de duurste iPhone ook de grootste iPhone ooit. Wil je meer weten over de nieuwe iPhones van dit jaar? Lees dan hier alles over de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max!

Wil je meer weten over de iPhone 16 Pro (Max)? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via: 9to5mac
Bronnen afbeeldingen: MacRumors, macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16
Apple iPhone 16

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu