Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPad mini 7 krijgt nieuw oled-scherm (maar er is ook slecht nieuws)

Yannick Chalkiopoulos
27 mei 2024, 14:00
3 min leestijd
iPad mini 7 krijgt nieuw oled-scherm (maar er is ook slecht nieuws)

Apple werkt aan de iPad mini 7 en de tablet krijgt naar verluidt een nieuw oled-scherm. Helaas heeft dat ook een groot nadeel.

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt aan iPad mini 7

Apple bracht de iPad mini 6 uit in 2021, dus het wordt hoog tijd voor een nieuwe generatie. Volgens geruchten werkt Apple eindelijk aan een nieuwe versie van de kleine tablet. Het is de verwachting dat de iPad mini 7 vooral onder de motorkap een grote update krijgt. Waar de iPad mini 6 draait op de A15 Bionic-chip, wordt dat bij de nieuwe generatie waarschijnlijk de A16 Bionic- of A17 Bionic-chip.

Lees ook: Wéér uitgesteld: laat Apple de iPad mini een stille dood sterven?

Daarnaast krijgt de iPad mini 7 naar verluidt een verbeterde camera. Nu is dat nog een 12-megapixelcamera, maar de volgende generatie van de tablet krijgt vermoedelijk een 48-megapixelcamera. Dat is niet alles, want volgens geruchten krijgt de volgende iPad mini een compleet nieuw scherm. Apple is van plan om over te stappen naar een oled-display bij de iPad mini 7. Dat is een flinke verbetering, de iPad mini 6 moet het namelijk nog doen met een lcd-scherm.

ipad mini

Nieuw oled-scherm bij de iPad mini 7

Apple introduceerde bij de iPad Pro 2024 voor het eerst een oled-scherm. Volgens nieuwe geruchten is de iPad mini Apple’s volgende tablet met oled, dat verschillende voordelen met zich meebrengt. Oled is veel energiezuiniger, heeft mooiere kleuren en een beter contrast dan lcd-schermen. Samsung heeft naar verluidt inmiddels de eerste samples van de 8-inch oled-schermen geproduceerd voor de iPad mini 7.

Samsung fabriceert nu al de oled-schermen voor de iPad Pro 2024, dus het is weinig verrassend dat bij Samsung Display de eerste tests worden uitgevoerd voor het nieuwe scherm van de iPad mini 7. Het scherm van de volgende iPad mini wordt dus een stuk beter. Het is bovendien goed mogelijk dat het formaat aangepast wordt, zo voorspellen geruchten dat het scherm van 8,3 inch naar 8,7 inch gaat. Een kleine verandering, dat waarschijnlijk het gevolg is van dunnere schermranden.

iPad mini 2021

Nadeel van het nieuwe scherm

Helaas heeft het nieuwe oled-scherm ook een nadeel, want de release van de iPad mini 7 is naar verluidt wéér uitgesteld. Waar de iPad mini eerder nog eind 2023 werd verwacht, is dat inmiddels opgeschoven naar eind 2024. Het nieuwe oled-scherm zorgt er waarschijnlijk voor dat de tablet nog later verschijnt, want er wordt nu gesproken van een release in 2026. Dat jaar brengt Apple het oled-scherm waarschijnlijk ook naar de iPad Air.

Lees ook: iPad mini 6 kopen of wachten op de iPad mini 7? Dit is de beste keuze

We kunnen de eerste iPad mini met oled-display dus pas over twee jaar verwachten. Het is te hopen dat Apple in de tussentijd toch een nieuwe generatie van de kleine tablet uitbrengt. De iPad mini 7 zou dan alsnog dit jaar of begin volgend jaar verschijnen. Pas in 2026 zien we de iPad mini 8, in dat geval met oled-display. Toch blijft dit afwachten, zeker omdat Apple de iPad mini onregelmatig heeft uitgebracht de afgelopen jaren. Wil je niet zo lang wachten op de volgende iPad mini? Bekijk de beste prijzen dan hier, zodat je nooit teveel betaalt!

Apple iPad mini 2021 deals

Apple iPad mini 2021

8.3 inch

64 GB

€ 559,00

2 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Apple iPad mini 2021

8.3 inch

64 GB

€ 589,00

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple iPad mini 2021

8.3 inch

64 GB

Met mobiel internet

€ 595,00

2 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Vergelijk alle Apple iPad mini 2021 prijzen
Bron afbeelding: EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad mini 2021
Apple iPad mini 2021

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu