Zo wil Apple de iPhone beter maken voor linkshandigen

Lars Paijmans
28 juni 2016, 17:01
2 min leestijd
Zo wil Apple de iPhone beter maken voor linkshandigen

Apple wil de iPhone-ervaring van linkshandigen verbeteren, zo blijkt uit een nieuw patent. Door te weten hoe jij het toestel vasthoudt, kan iOS zich op subtiele manieren aan jouw greep aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone linkshandig patent toegekend aan Apple

Het nieuwe patent dat vandaag werd toegekend heeft wel iets weg van de optie die Apple aan de Apple Watch toevoegde. Met een druk op de knop kun je wisselen tussen een rechtse en linkshandige modus, waarmee je de smartwatch kon omdraaien en de Digitale Kroon van plaats wisselde.

iPhone linkshandig

Het patent beschrijft hoe de sensoren in de iPhone kunnen detecteren hoe het toestel wordt vastgehouden, zodat het homescherm en andere onderdelen van iOS op basis van die informatie aangepast kunnen worden. In tegenstelling tot de Apple Watch-instelling, werkt deze software helemaal zelfstandig. iOS weet dus op basis van jou gebruik of jij de iPhone linkshandig of rechtshandig hanteert.

Een van de manieren waarop je iPhone weet of jij het toestel vaker met je linker- of rechterhand gebruikt, heeft te maken met de manier waarop je een vinger op de Touch ID-sensor legt. Ook kijkt de software naar de handeling die je uitvoert als je het toestel uit je broekzak haalt. Met de informatie kunnen iconen en knoppen op een gemakkelijk bereikbare plek geplaatst worden. Dit zou het niet alleen gemakkelijker maken voor linkshandigen, maar ook voor mensen die met kleinere handen een groter toestel zoals de iPhone 6S Plus willen bedienen.

iPhone linkshandig

Een mooie uitbreiding voor de Bereikbaarheid-functie die het scherm naar beneden laat zakken als je twee keer de homeknop snel aanraakt. Omdat het hier echter om een patent gaat, blijft het natuurlijk de vraag of Apple een dergelijke functie daadwerkelijk toevoegt. Omdat er op het eerste gezicht geen nieuwe hardware nodig is, zou het in principe met een software-update toegevoegd kunnen worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: USPTO
Categorieën: Apple, Devices, iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen