Apple waarschuwt: natte iPhone 7 niet opladen of met EarPods gebruiken

Thomas Haenen
19 september 2016, 18:33
2 min leestijd
Apple waarschuwt: natte iPhone 7 niet opladen of met EarPods gebruiken

Neem je je waterdichte iPhone 7 mee onder de douche of gebruik je hem in de stromende regen? Kijk uit, want Apple raadt je aan om de Lightning-poort vervolgens vijf uur vrij te houden.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 water

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus mogen alleen opgeladen worden als ze volledig droog zijn, zo valt te lezen op Apples website. Ook het beluisteren van muziek via koptelefoons die aangesloten zijn op de Lightning-poort wordt sterk afgeraden door de fabrikant. “Het gebruik van accessoires of opladen terwijl de iPhone nat is kan het toestel beschadigen,” aldus Apple.

Het bedrijf raadt gebruikers aan om een natte iPhone minimaal vijf uur te laten opdrogen. Mocht je in de tussentijd naar muziek willen luisteren, dan moet dat draadloos via bluetooth gebeuren. Met opladen zul je moeten wachten. Het droogproces proberen te bespoedigen wordt ook afgeraden: zit er in je iPhone 7 water, dan moet je geen föhn, wattenstaafje of keukenpapier gebruiken volgens Apple.

iPhone 7 review roundup

De iPhone zelf lijkt gebruikers niet te waarschuwen als ze een kabel in een nat toestel stoppen. Samsung doet dat wel met de Galaxy S7, die eerder dit jaar verscheen en ook waterdicht is. Worden er sporen van water gedetecteerd in de oplaadpoort, dan wordt deze poort automatisch tijdelijk onbruikbaar gemaakt. De smartphone heeft doorgaans zo’n vier uur nodig om droog genoeg te zijn om op te laden, aldus Samsung.

Dat je meerdere uren moet wachten om een natte iPhone op te laden, kan gebruikers frustreren. Daardoor kan het voorkomen dat je toestel op een cruciaal moment net leeg is. Sony introduceerde enkele jaren geleden een alternatieve oplaadmethode voor zijn waterdichte toestellen. Het plaatste kleine, magnetische pinnetjes op de zijkant van het toestel. Met een speciale kabel kon ook via deze pinnetjes opgeladen worden. Deze aansluiting was makkelijk droog te vegen, waardoor gebruikers niet hoefden te wachten.

iPhone 7 waterdicht muziek luisteren

Het lange wachten is des te frustrerender doordat bedrade koptelefoons alleen via de Lightning-poort aangesloten kunnen worden. De meeste waterdichte Android-smartphones beschikken ook over een traditionele 3,5 mm-audiopoort, die doorgaans prima werkt met enkele waterdruppels. Wil je de iPhone ‘s ochtends onder de douche gebruiken én vervolgens onderweg naar je werk muziek luisteren, dan zul je toch draadloze koptelefoons moeten overwegen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen