Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Apple repareert kapotte iPhone 4’s niet meer na onthulling iPhone 7’

Lars Paijmans
5 september 2016, 10:50
2 min leestijd
‘Apple repareert kapotte iPhone 4’s niet meer na onthulling iPhone 7’

Zodra de iPhone 7 aanstaande woensdag wordt onthuld, zal Apple de iPhone 4 niet meer repareren. Samen met een paar iPods en Macs zou de iPhone 4 ‘vintage and obsolete’ worden.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 4 vintage vanaf 13 september’

Het bericht is afkomstig van interne documenten, die opgaan voor de Apple Stores en premium resellers van over de hele wereld. In het document is te lezen dat er een aantal producten vanaf 13 september 2016 aan het rijtje met ‘vintage and obsolete’ producten worden toegevoegd. Alle toestellen op deze lijst zijn volgens Apple zo oud, dat ze niet meer gerepareerd worden. Doorgaans zijn die apparaten vijf tot zeven jaar oud, en worden ze ook niet meer geproduceerd.

iPhone 4 vintage

Door na deze periode de toestellen niet meer te repareren kunnen de benodigde onderdelen hiervoor ook geschrapt worden. Dit scheelt niet alleen ruimte, maar oudere onderdelen worden na verloop van tijd ook steeds lastiger verkrijgbaar. Dit geldt ongetwijfeld ook voor de iPhone 4 die hele andere onderdelen heeft dan de iPhone 6S. Vooralsnog hebben alleen de iPhone 3GS en ouder deze status.

Meer vintage and obsolete producten

Naast de iPhone 4 worden ook de 20 inch-iMac uit midden 2009, Mac mini uit midden 2010 en Mac mini Server uit midden 2010 op de lijst gezet. Hetzelfde geldt voor de iPod shuffle (2e generatie) uit 2007 en 2008, de iPod Classic, iPod touch (2e generatie), iPod nano (4e generatie) en MacBook 13 inch uit 2008. Als je een van deze producten hebt en ze toch nog wil repareren, dan zul je naar een extern bedrijf moeten gaan die wel bereid is om deze apparaten op te knappen.

De iPhone 4 zal vanaf woensdag 7 september plaatsmaken voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De twee toestellen zullen tijdens een speciaal Apple-event worden onthuld, dat om 19:00 Nederlandse tijd van start gaat. Je kunt dit Apple-event live kijken, of alle ontwikkelingen op de voet volgen op iPhoned.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu