De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Adoptie iOS 8 neemt mondjesmaat toe

Wouter Nijsen
7 januari 2015, 12:12
1 min leestijd
Adoptie iOS 8 neemt mondjesmaat toe

Uit cijfers van Apple blijkt dat iOS 8 nu op 68 procent van alle iPhones en iPads geïnstalleerd staat. De adoptie van het besturingssysteem neemt de laatste tijd nauwelijks toe.

Lees verder na de advertentie.

Meer iOS 8 installaties

Adoptiegraad iOS 8

Apple laat op haar distributiepagina weten dat 68 procent van alle iDevices nu iOS 8 draaien. Ter vergelijking: in december vorig jaar lag dit aantal 5 procent lager. De laatste versie van Apples mobiele besturingssysteem vind langzaam zijn weg naar meer iOS-gebruikers, maar is nog niet zo populair als iOS 7 destijds. In hetzelfde tijdsbestek wist iOS 7 zijn weg naar 78 procent van alle iOS-apparaten te vinden.

De groei van het aantal iOS 8 installaties betekent wel een daling van iOS 7. Dit besturingssysteem is momenteel nog op 29 procent van alle iPhones en iPads te vinden, 3 procent minder dan in december. Het ligt in de lijn der verwachting dat iOS 8 uiteindelijk steeds meer apparaten voor zich weet te winnen, al moet de populariteit van iOS 7 niet onderschat worden. In Nederland gebruikt bijvoorbeeld ongeveer de helft van alle iPhone-gebruikers nog een iPhone 4S of 4. Laatstgenoemde kreeg de update naar iOS 8 niet en is dus gebonden aan iOS 7.

Een moeizame start

apple watch

De trage adoptie van iOS 8 heeft te maken met het moeizame begin van de update. Deze vroeg om meerdere gigabytes aan opslagruimte, wat veel iPhone-gebruikers niet tot hun beschikking hadden. Ook kampte iOS 8 met veel bugs en andere rare foutjes die het besturingssysteem vrijwel onbruikbaar maakten, al zijn deze inmiddels bijna allemaal verholpen.

De volgende grote iOS-update (8.2) verschijnt naar verwachting begin dit jaar en introduceert dan onder meer ondersteuning voor de Apple Watch. iOS 9 zal wat langer op zich laten wachten en waarschijnlijk pas rond de lancering van de nieuwe iPhone in september beschikbaar worden.

Lees meer over iOS 8

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen