De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple gebruikt iPhone 4-design voor iPhones van volgend jaar’

Michel van 't Klaphek
25 september 2019, 20:11
2 min leestijd
‘Apple gebruikt iPhone 4-design voor iPhones van volgend jaar’

Goed nieuws voor iedereen die het design van de iPhone 4 kon waarderen. Volgens een betrouwbare analist is Apple namelijk van plan om bepaalde ontwerpelementen van dit toestel te gebruiken voor de iPhones van volgend jaar.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 4-ontwerp komt terug in 2020 iPhones’

Het bericht is afkomstig van Ming-Chi Kuo, doorgaans een betrouwbare bron als het aankomt op Apple-geruchten. De insider werkt als marktanalist bij een investeringsbank en schrijft in een memo aan zijn klanten dat het bedrijf uit Cupertino overweegt om het metalen frame van de iPhone 4 opnieuw te gebruiken in de toestellen van volgend jaar.

iPhone 2020 iPhone 4 ontwerp uitg

Kuo heeft het over een “significant” ander design. Momenteel hebben de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) een ontwerp waarbij de hoeken in afgeronde vorm soepel doorlopen in de achterzijde. Apple zou van plan zijn om de toestellen van volgend jaar compleet van glas te maken. Het metalen frame moet deze zijdes bij elkaar houden, net zoals bij de iPhone 4 het geval was.

Kuo voorspelt ook dat de toestellen van volgend jaar een stukje hoekiger worden. Inmiddels zou Apple allerlei technieken hebben ontwikkeld om problemen die destijds bij de iPhone 4 speelden te voorkomen. Dit toestel werd geplaagd door ‘antennegate’. Hierbij viel het signaal bij sommige toestellen soms ineens weg als je ‘m op een bepaalde manier vasthield.

Metalen design is duurder

Verder zegt de analist dat het metalen design duurder is om te maken dan de huidige materialen. Kuo noemt dat de productiekosten van het iPhone 4-design tussen de 25 en 60 procent hoger liggen. Het is niet helemaal duidelijk waar deze schattingen op gebaseerd zijn.

Tot slot somt Kuo zijn andere verwachtingen van de 2020 iPhones op. Volgens de Apple-kenner krijgt de opvolger van de iPhone 11 Pro een 5,4 inch-scherm en wordt dus iets kleiner. De nieuwe versie van de iPhone 11 Pro Max zou een 6,7 inch-display krijgen, juist een slag groter. De nieuwe iPhone 11 maakt de overstap naar oled en krijgt volgens Kuo een diagonaal van 6,1 inch, net zo groot als het huidige model.

Lees meer over de iPhone 11 Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4S
Apple iPhone 4S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu