Na 31 oktober repareert Apple de iPhone 4 en MacBook Air 2010 niet meer

Lars Paijmans
14 oktober 2016, 12:20
1 min leestijd
Na 31 oktober repareert Apple de iPhone 4 en MacBook Air 2010 niet meer

Als je nog een kapotte iPhone 4 of MacBook Air uit 2010 hebt liggen, raden we aan om zo snel mogelijk naar een Apple Store te gaan. Na 31 oktober accepteert Apple dus geen iPhone 4 reparatie meer.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 4 reparatie door Apple stopt 31 oktober

De onthulling van nieuwe Apple-producten heeft ook een keerzijde. Dit betekent namelijk altijd dat het bedrijf oudere apparten op de ‘Vintage and Obsolete’ lijst plaatst. Op deze lijst staan alle Apple-apparaten die niet meer ondersteund worden. In de praktijk betekent dit dat je er niet meer mee naar een Apple Store kunt voor een reparatie, ongeacht of je ervoor betaalt of niet.

iPhone 4 reparatie

Dit komt omdat Apple naar eigen zeggen niet meer aan de juiste onderdelen kan komen voor een reparatie. Deze apparaten zijn allemaal ouder dan vijf jaar, waardoor specifieke componenten dusdanig verouderd zijn dat ze niet meer worden geproduceerd. Om te voorkomen dat Apple speciale fabrieken moet gaan maken voor oude producten, is deze Vintage and Obsolete lijst in leven geroepen. Alle apparaten die op deze lijst staan zijn minstens vijf of zeven jaar oud.

De volgende producten worden vanaf 31 oktober niet meer gerepareerd:

  • Alle iPhone 4-modellen
  • MacBook Air eind 2010
  • Derde generatei AirPort Extreme
  • AirPort Time Capsule van midden 2009

Op zoek naar een andere reparateur?

Het gerucht dat dit ging gebeuren hing al langer in de lucht. Begin september dook er een intern document van Apple op waarin dit werd besproken. Mocht je na 31 oktober met een kapotte iPhone 4 of MacBook Air uit 2010 komen te zitten, dan kun je natuurlijk altijd nog naar een lokale smartphone-reparateur gaan. Wie weet hebben zij nog wel de benodigde onderdelen om het toestel weer aan de praat te krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu