iPhone-camera nog steeds het populairst op Flickr

Rutger Otto
10 januari 2015, 14:26
1 min leestijd
iPhone-camera nog steeds het populairst op Flickr

Op fotodienst Flickr werden het afgelopen jaar meer dan 10 miljard foto’s geplaatst door ruim 100 miljoen unieke bezoekers. Maar welke camera’s gebruikte ze daarvoor? Opvallend genoeg is de iPhone 5 nog steeds enorm populair.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-camera populairiphone5-camera

Flickr heeft de metadata van geüploade foto’s geanalyseerd en deze in een schema weergegeven. Op die manier kon de fotodienst bepalen welke camera’s het meest populair zijn onder gebruikers.

Apple wist in 2013 nog een derde plek te claimen in de top 5 van ‘cameramerken op Flickr, onder Canon en Nikon. Vorig jaar haalde Apple Nikon in en claimde met 9,6 procent een tweede plek onder Canon (13,4 procent) wiens spiegelreflexcamera’s nog steeds het meest gebruikt worden.

Kijken we echter niet naar merk maar naar individuele camera’s, dan leidt Apple duidelijk de dans. Net als vorig jaar overigens. In 2014 kwamen de meeste foto’s op Flickr van een iPhone 5 (3,3 procent). Ook de iPhone 4S bleek nog steeds populair met 2,1 procent, gevolgd door de iPhone 4 met 1,3 procent.

iphone-camera populair

Mobiele camera’s

Dezelfde top drie is terug te vinden in het rijtje ‘top mobiele camera’s’. Gek genoeg is in deze top 10 geen iPhone 5S te vinden, wel staat de iPhone 5C op een vierde plek. Wellicht is dat een foutje van Flickr, aangezien de 5S veel populairder is dan de iPhone 5C. Ook de iPhone 6 wist een plek in de top 10 te veroveren.

De schema’s van Flickr geven maar aan dat mobiele fotografie nog steeds aan populariteit wint. Niet iedereen wil een dure camera kopen, en dat is ook helemaal niet nodig om prima foto’s te schieten. Als je maar een iPhone hebt.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu