Gerucht: iPhone 2020 neemt design van iPad Pro over

Michel van 't Klaphek
24 december 2019, 10:59
2 min leestijd
Gerucht: iPhone 2020 neemt design van iPad Pro over

Wat krijg je als je de iPad Pro uit 2018 laat krimpen? De iPhone van volgend jaar! Tenminste, volgens een gerucht van een doorgaans betrouwbare bron.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2020 dummy laat iPad Pro-design zien

De Japanse website MacOtakara heeft een vermeende iPhone 2020-dummy in handen gekregen. Dit prototype werpt een blik op het mogelijke design van het toestel. De meest opvallende conclusie is dat de iPhone 2020 mogelijk de platte, scherp afgesneden behuizing van de iPhone 4 uit 2010 overneemt.

De voorkant van de iPhone 2020-dummy doet denken aan de huidige iPhone 11 Pro Max. Het plastic omhulsel heeft een groot scherm dat vrijwel de hele voorkant bedekt, met bovenin het display een inkeping voor de selfiecamera. Ook de TrueDepth-sensor voor de Face ID-gezichtontgrendeling zit hierin verwerkt.

Indien het dummymodel echt het design van de iPhone 2020 laat zien, gaat het nieuwe model behoorlijk op de iPad Pro van 2018 lijken, maar dan kleiner. Hierbij krimpen de knoppen aan de zijkant gewoon mee, en behouden hierdoor hun plek. De Japanse website laat niks los over de mogelijke specificaties van de iPhone 2020.

MacOtakara heeft een redelijk betrouwbare staat van dienst als het op Apple-geruchten aankomt. De website heeft er echter ook regelmatig naast gezeten. Neem het bericht dus met een korreltje zout. Wel is het gerucht geloofwaardig, want eerder zei de gewaardeerde analist Ming-Chi Kuo al dat de iPhone 2020 op de iPhone 4 gaat lijken.

Over de nieuwe iPhone

De iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max liggen pas goed en wel een paar maanden in de winkels, maar de geruchten over hun opvolgers zijn alweer van start gegaan. Er wordt onder meer gespeculeerd dat de nieuwe vlaggenschepen geen notch krijgen, nieuwe schermformaten hebben en een vingerafdrukscanner onder het display krijgen.

→ Lees verder over de iPhone 2020

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: Benjamin Geskin
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu