Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Nieuwsoverzicht week 48: iPhone 4(S) populair en record in de App Store

Wouter Nijsen
29 november 2014, 11:34
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 48: iPhone 4(S) populair en record in de App Store

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit was het belangrijkste iPhone nieuws van week 48.

Lees verder na de advertentie.

Helft van de Nederlandse iPhone-gebruikers heeft een iPhone 4(S)

iphone 4 in nederland

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat de iPhone 4 en iPhone 4S nog steeds de meestgebruikte iPhones in Nederland zijn. In het derde kwartaal van 2014 gebruikte 24 procent van alle iPhone-bezitters de iPhone 4 en 31 procent de iPhone 4S. Ook de iPhone 5-generatie (5, 5C en 5S) loopt in populariteit achter op de oude toestellen. Dat zoveel mensen de 4 en 4S nog gebruiken is opmerkelijk, want sindsdien zijn er al vier nieuwere iPhones op de markt verschenen. Van alle iPhones is de 5C (4 procent) het minst populair.

App Store groter dan ooit: dagelijks 7,8 miljoen downloads

App Store record

De App Store doet het goed de laatste maanden. In oktober werden er dagelijks 7,8 miljoen apps gedownload, aanzienlijk meer dan de maanden ervoor. De groei in downloads is voornamelijk te danken aan de nieuwe iPhones die in september verschenen. Ook de releases van de iPad Air 2 en mini 3 hebben bijgedragen aan het downloadrecord in de App Store. Ook iOS 8 speelt een rol, gezien de nieuwe functies die het OS met zich meebrengt. Denk aan widgets, externe toetsenborden en extensies van derden, die de moeite van het downloaden waard zijn.

‘Productie iPhone 5C stopt in 2015’

iPhone 5C

Uit een recent verschenen rapport blijkt dat Apples fabrikanten Wistron en Foxconn de productie van de iPhone 5C langzaam maar zeker willen terugschroeven. Ook zou Apple de iPhone-lijn willen opschonen, zodat elk toestel beschikt over TouchID, de vingerafdrukscanner die op de 5S geïntroduceerd werd. Mochten de berichten waar zijn, dan betekent dit dat de 5C relatief snel na zijn introductie verdwijnt. Heel gek zou de stap niet zijn, gezien de matige verkoopcijfers van het toestel. De voornaamste reden hiervoor is de relatief hoge introductieprijs en het feit dat het toestel niets nieuws deed.

iPhone 6-bezitters laten hun iPad vaker links liggen

iPad Air 2

Uit cijfers van later lezen-dienst Pocket blijkt dat iPhone 6 en 6 Plus gebruikers hun iPad beduidend minder gebruiken dan bezitters van een oudere iPhone. De nieuwe iPhones hebben grotere schermen en zijn daardoor beter geschikt voor het lezen van artikelen. Pocket analyseerde 2 miljoen sessies die Apple-gebruikers met de app hadden en concludeerde dat iPhone 6-bezitters hun toestellen anders gebruiken. Waar iPhone 5S-gebruikers nog 45 procent van de tijd artikelen lezen op de iPad, ligt dit percentage bij de iPhone 6 en 6 Plus een stuk lager, namelijk op 28 en 20 procent.

‘Apple schuift Google opzij als standaardzoekmachine’

google search groot

Het contract dat Apple heeft om standaard Googles zoekmachine te gebruiken voor Safari, loopt begin 2015 af. Wellicht kiest Apple er dan voor om een alternatief van Microsoft of Yahoo te gebruiken. Deze zijn overigens momenteel wel als zoekmachine op de iPhone en iPad beschikbaar. Volgens The Information zijn er al gesprekken geweest met Yahoo en Microsoft om Google te vervangen door Yahoo Search of Bing. Topman Eddy Cue van Apple zou dit beslissen aan de hand van ‘de kwaliteit van het product en het potentieel om geld te verdienen met advertenties’.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen