iOS 8.4 downgraden vanaf nu niet meer mogelijk

Rutger Otto
8 juli 2015, 12:12
2 min leestijd
iOS 8.4 downgraden vanaf nu niet meer mogelijk

Gebruikers die iOS 8.4 hebben geïnstalleerd, kunnen niet meer downgraden naar iOS 8.3. Apple nam die beslissing slechts een week nadat het nieuwe besturingssysteem online kwam.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.4 downgraden kan niet meer

Net na de release van een nieuwe iOS-versie hebben gebruikers de kans om nog terug te gaan naar de één na laatste. Mensen die te veel last ondervinden van foutjes en bugs kunnen dan terug naar de versie die stabiel draaide. Toen iOS 8.3 verscheen, konden gebruikers nog een maand lang downgraden naar iOS 8.2. Nu iOS 8.4 slechts een week online is, stopt Apple stilletjes de mogelijkheid om nog terug te gaan naar iOS 8.3.

Waar ligt dat aan? Misschien heeft Apple genoeg vertrouwen in deze versie. iOS 8.4 stond naast Apple Music namelijk in het teken van stabiliteitsverbeteringen en het oplossen van fouten. Na een week is wellicht door Apple bewezen dat iOS 8.4 inderdaad prima draait en durfde het bedrijf het aan om downgraden niet meer te ondersteunen. Pas als Apple echt zeker weet dat alle problemen bij de update verholpen zijn, zoals beveiligings- of functionele problemen, dan stopt het bedrijf met het signeren van eerdere versies.

apple music review

Met deze website kun je checken of jouw versie van iOS nog door Apple wordt ondersteund. De meeste vakjes achter iOS-versies staan op ‘no’. Alleen het hokje achter iOS 8.4 is nu groen gekleurd met het woordje ‘yes’.

Apple Music

De grootste vernieuwing in iOS 8.4 is natuurlijk de toevoeging van Apple Music. Dit is de muziekdienst van Apple, waarmee je toegang krijgt tot 30 miljoen nummers om te streamen. Ook krijg je persoonlijke aanbevelingen en toegang tot Beats 1, het radiostation. De eerste drie maanden stream je gratis op proef, daarna betaal je maandelijks 9,99 euro als individuele gebruiker of 14,99 euro voor maximaal zes mensen in een gezinsbundel.

Lees meer over iOS 8.4

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen