De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

iOS 15 Focus: laat je niet meer onnodig storen door je iPhone!

Piet-Jan Lentjes
28 september 2021, 13:00
2 min leestijd
iOS 15 Focus: laat je niet meer onnodig storen door je iPhone!

Een nieuwe functie van iOS 15 is Focus. Hiermee heb je veel meer controle over de notificaties die je ontvangt. Hoe de functie werkt en wat je er precies mee doet, vertelt iPhoned je!

Lees verder na de advertentie.

Laat je niet meer afleiden met iOS 15 Focus

Je kent het misschien wel: ben je lekker aan het sporten, vragen je vrienden of je seizoen vijf van La Casa de Papel al hebt gezien. Weg met die meldingen! Je wil gewoon je ding doen en lekker bewegen. Toch kijk je op de telefoon, want misschien is het belangrijk en hebben bijvoorbeeld je ouders een urgente mededeling.

Hier komt Focus om de hoek kijken. Met deze nieuwe functie in iOS 15 stel je in welke apps en personen je mogen storen, en wanneer. Ben je op je werk, dan ontvang je bijvoorbeeld alleen werkgerelateerde meldingen. Thuis zorg je dat je deze meldingen juist niet krijgt – en mogen je vrienden, sociale media-kanalen en game-apps je wél storen.

Focus instellen

Focus instellen

Standaard heeft Focus vier opties: ‘Niet storen’, ‘Slaap’, ‘Persoonlijk’ en ‘Werk’. Het is ook mogelijk om een nieuwe Focus te maken. Dat doe je door te tikken op ‘Instellingen>Focus’ en daarna voor het plusteken te kiezen. In het onderstaande stappenplan leggen we uit hoe je ‘Persoonlijk’ instelt, een Focus voor thuis.

Focus instellen op je iPhone

  1. Open de Instellingen-app en kies ‘Focus’;

  2. Tik op ‘Persoonlijk’ en selecteer ‘Personen’

  3. Voeg de contactpersonen toe die je een melding mogen sturen, als de focus ‘Persoonlijk’ aan staat;

  4. Tik op het tabblad ‘Apps’ en voeg de apps toe die je meldingen mogen sturen’

  5. Tik op ‘Vorige’ om terug te keren naar het hoofdscherm;

  6. Zet de schakelaar achter ‘Persoonlijk’ op groen.

Focus automatisch activeren

Via het Bedieningspaneel kan je de Focus snel aan- of uitzetten. Een Focus kan je ook automatisch activeren, bijvoorbeeld als je in de buurt van je werk bent. Een Focus kan je ook op een bepaald tijdstip in laten gaan.

Dit doe je via ‘Instellingen>Focus’. Tik daarna op de focus die je wil aanpassen. Tik vervolgens op ‘Voeg schema of automatisering toe’. Hier kan je een ‘Tijd’ instellen, een specifieke ‘Locatie’ of wanneer je een bepaalde ‘App’ opent.

Focus iPhone contactpersonen

Automatisch antwoord in Focus: alleen op iPhone en de Berichten-app

Focus heeft wel een paar nadelen. Zo werkt het automatisch sturen van een niet storen-bericht alleen tussen Apple-devices en de app ‘Berichten’. Je vrienden met een Android-telefoon krijgen dus geen automatisch antwoord als ze je een berichtje sturen. Daarnaast hebben sommige apps (zoals WhatsApp) nog geen ondersteuning voor Focus.

Focus apps toestaan

iOS 15 heeft nog veel meer voor je in petto!

Heb je iOS 15 al? Top! Wil je weten wat voor functies iOS 15 (behalve Focus) nog meer heeft? Check dan onze video hieronder eens! Lees ook onze review van iOS 15 door en blader even door de 6 functies van iOS 15 die écht de moeite waard zijn.

iOS 15: deze 7 nieuwe functies komen dit najaar naar je iPhone
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu